Списък за начинаещи градинари - основни инструменти

Пролетта вече се усеща във въздуха и е време да се погрижим за градината или растенията на балкона. Опитните градинари знаят, че няма нищо по-хубаво от тази цветна медитация, която те откъсва от ежедневните проблеми и зарежда сетивата ти с усещане за хармония. За всички  начинаещи в бизнеса, подготвихме списък с инструменти, с които за нула време ще се превърнат в професионалисти.

Списък за начинаещи градинари - основни инструменти

Гребло

Първата стъпка от събуждането на градината е доброто почистване. Греблото е идеалният инструмент, с който бързо и лесно ще събереш изсъхналите листа, клони и други отпадъци.  Освен че почиства, греблото подобрява аерирането на почвата, проникването на вода и хранителни вещества.

Градинска количка

Спести време и енергия с градинска количка, с която лесно да транспортираш материали като тор, разсад или събрани отпадъци. Градинските колички са особено  полезни, когато става въпрос за големи градини, в които разстоянията са от значение.

Косачка

Няма как да създадеш перфектната морава без добра косачка за трева. Бензинова, акумулаторна или електрическа – избери я според нуждите на твоята градина. За тези, които имат желание да вдигнат още повече нивото препоръчваме косачка робот, с която ще забравят за косенето и винаги ще се радват на отлична ливада. Ако не си сигурен, какъв инструмент да избереш, може да намериш повече инфо по темата в статиите Косачка или тример?  и За косачките роботи и новите Ландроиди на Worx - от А до Я

Маркуч / лейка

За да поддържаш тревата силна и здрава, трябва редовно да я напояваш, особено по време на суша. За тази цел винаги трябва да имаш подръка един качествен маркуч и няколко подходящи накрайника. За по-малки градини или балконски растения и обикновена лейка ще свърши работа.

Лопата

Лопатата е основен инструмент за всяка градина, с който можеш да разкопаваш почва, да загребваш пръст, тор или други субстанции . Тя може да е заострена или права, в зависимост от предназначението, с къса или дълга дръжка, с различна големина и захват според конкретните нужди.

Садило

Садилото служи, за да направиш малка дупка в земята, подходяща за посяване на семена или малки растения. С него се работи бързо и лесно, така че ако планираш голяма сеитба задължително се оборудвай с едно.

Градинскa ножица / Храсторез

За да подрязваш растенията и да оформяш храсти. Градинските ножици биват ръчни или акумулаторни и както се разбира от името при акумулаторните не са нужни много мускули. Храсторезите от друга страна имат много по-голяма работна дължина и са подходящи за оформяне на жив плет.

Трион / Резачка

За да отстраниш изсъхналите клони и да оформиш короната на дърветата. Може да използваш ръчен трион или да инвестираш в хубава резачка, с която никое дърво няма да ти се опре. За да направиш информиран избор, прегледай статията Как да изберем подходяща резачка?

Пръскачка

Грижата за растенията включва пръскане против различни вредители и болести. За тази цел ти е необходима ръчна или акумулаторна пръскачка, а за балконските растения е достатъчен един пулверизатор.

Гумени ботуши

Калта в градината е постоянна величина, а най-добрата защита в случая са чифт гумени ботуши. С тях няма да се притесняваш, че ще се изцапаш, а почистването им е бързо и лесно.

Градински ръкавици

За да останеш с красиви ръце и нокти, дори след хубав работен ден в градината. Градинските ръкавици ще ти осигурят добър захват, за лесна и удобна работа без мазоли и черно под ноктите.

Градинските инструменти ще ти служат дълго време стига да се грижиш добре за тях. Опитай се да ги почистваш редовно след употреба и  да ги съхраняваш на сухо място с постоянна температура.  

На praktis.bg или в нашита физически магазини ще намериш всичко  нужно за твоите приятни градински занимания!

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: