Растения, семена и торове

Praktis.bg ви предлагаме разнообразие от професионални и хоби решения за оранжерията и градината. В тази огромна категория ще попаднете на какви ли не семена, цветя, плодови и декоративни дървета, храсти, дрожди, саксии и кашпи.

От тук можете да си набавите най-качествените растения, семена и торове, благодарение на които да подхранвате своите цветя, храсти, дървета, плодове, зеленчуци или други.

Растения, семена и торове – какво да знаем за тях

Красивата градина, леха, цветен кът с цветя е гордостта на всяка къщовница. Тя е израз на усещане за уют, красота и естетика. Осветление и декорация за градина, като дървета и храсти, са средство за създаване на неповторима обстановка в градини и паркове, за оформяне на градската среда и селски дворове.

Декоративната трева, на свой ред, допринася за създаването на неповторима релаксираща зелена морава и усещане за боси крака върху тревата. Всеки се е сблъсквал с това върховно усещане.

Ако искате да постигнете блажено спокойствие, ненадминато красота и приказен оазис в дома си, сега е моментът да си отделите част от времето, в което да прегледате нашата категория.

Ние сме селектирали няколко отделни подкатегории. Ето какви са те:

  • Цветя;
  • Храсти;
  • Дървета;
  • Тревни смески;
  • Семена, луковици;
  • Торопочвени смеси, торове и мулч;
  • Външни и балконски растения;
  • Лози.

Всичко това имате възможност да откриете на едно място. Сигурни сме, че пазаруването ще представлява истинска наслада за всичките ви сетива.

Помнете още, че можете да разчитате на продавач – консултантите ни, ако се нуждаете от съдействие или съвет, свързани с избора на конкретен продукт от магазина.

Торовете и тяхната функция в градината

Растителните видове по цял свят се нуждаят от комплексна грижа за своето правилно съществуване и функциониране. Градинарите са хората, които набавят всички необходими за тях съставки.

Почвата, освен натуралните храни, които съдържа, тя притежава абсолютен недостиг и на други полезни за растенията, вещества. Това са така наречените течни торове.

Както вече споменахме, това е една строго препоръчителна и допълнителна добавка при отглеждането на всички видове растителни видове. Те допринасят за по-бързото им развитие и стабилизират отделните им части.

Намесата им не оказва неблагоприятното си влияние върху тях. За това и употребата им е изискваща. Почвата е богата на натурални хранителни вещества, но те не са достатъчни за живота на растенията.

Няколко са най-важните им свойства. На първо място стимулират растежа. Изключително съществено при израстването на видовете култури.

Градинарите използват течни торове, разредени с вода, в строго обособени съотношения. Стимулирането на растежа е предпоставка за добра реколта, на каквато всеки един стопанин е в очакване.

Не по-малко значимо е и подобряването вкусовите качества на растенията. Тези течни торове са разработени на базата на изцяло натурални въглехидрати. Земеделските производители са наясно, че не винаги хибридно отглежданите култури притежават същите по вид качества като диворастящите.

За да подобрят стойността им, те прибягват към употребата на течни стимуланти. Освен добра реколта, важно правило е и високото качество.

Защо точно Praktis.bg

Ние предлагаме всичко, от което се нуждаят професионалните и хоби градинари. От тук можете да си закупите качествени растения, семена и торове, които да допринесат за създаването на обаятелно красива градина.

Изберете нас и няма да ви разочароваме в нито един момент!

Често задавани въпроси за растения, семена и торове

Кой е най-лесният начин за отглеждане на растение?
Кои растения са подходящи за отглеждане на балкона?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: