Градивни елементи

Градивните елементи са основите, с които изграждате една сграда. За да е здрава и функционална една сграда е важно да има качествени, правилно поставени и издръжливи градивни елементи.

Качествените основи са най-съществената част на строителството, а без тях сградите не биха съществували.

Видове градивни елементи и функциите им

Здравината на основата е пряко свързана със здравината и функциите на материалите. За да можем да строим успешно, а проектите да са устойчиви във времето, внимателно трябва да проучим, какви основи и материали са необходими.

Какви видове основи може да откриете в Praktis.bg:

  • Тухли

Дори децата знаят, че за здрава къща трябват здрави тухли. Този така известен и познат материал за строителство е градивна част от дома, офиса ви и любимите ви сгради.

Тухлите могат да се направят от глина, бетон, газобетон и керамика и имат различно предназначение спрямо строежа си.

При нас може да намерите висококачествени газобетонни тухли, които да гарантират здравината на обекта и безопасността ви. Подходящи са за строене на основи, вътрешни стени и за направата на различни реновации, поради лесната си обработка и рязане.

Газобетонните тухли се произвеждат от смес, направена от цимент, вода, пясък и добавен газовиден агент. Те са леки, огнеустойчиви, с добри топлоизолационни свойства и бързосъхнещи.

  • Кофражни системи

Представляват комплекс от метални, дървени и пластмасови структури, използващи се за поддръжка на бетона по време на неговото течение и втвърдяване. Използват се за формирането на важни структурни елементи – стени, плочи или колони, както външни, така и вътрешни.

За сложни конструкции се използват метални кофражи, които са изработени от метал или алуминий и са здрави и сигурни. Дървените и пластмасови кофражи пък се използват при значително по-прости конструкции. Кофражните системи се монтират и демонтират лесно.

Тухлите и кофражните системи са основните градивни елементи в строителството, те трябва да са здрави и правилно подбрани, за да бъде строежът устойчив, непробиваем и да не създава опасности.

Защо да изберете Praktis.bg при закупуване на основи за строеж

За да изграждате само здрави, качествени и безопасни строежи, ние от ПРАКТИС можем да ви осигурим нужните материали.

Тухлите и кофражните системи, които предлагаме са с най-доброто качество на пазара и от най-добрите производители в бранша.

Марките, с които работим са доказали през годините високите си стандарти за качество, а продуктите им ще задоволят всичките ви желания.

Не подлагайте чуждата и личната си безопасност на риск и се доверете на нашите продукти, които можете да намерите на сайта ни и във физическите ни магазини.

Поръчката става за минути, а доставката е бърза. Не чакайте, а поръчайте още сега!

Често задавани въпроси за градивни елементи

Как се поддържат тухлените стени?
Какви са предимствата на използването на кофражни системи?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: