Камини и аксесоари

Всеки се наслаждава на уюта и комфорта, който изпитва, когато се е настанил удобно пред камината с чаша вино. Това чувство на топлина и наслада е незаменимо и трудно може да се опише, но е възможно да пренесете това усещане във вашия дом или любимата вила в планината. Ако се чудите как, просто трябва да изберете камина, която подхожда на домашния интериор. Повярвайте ни, една камина може да промени цялостното ви усещане, когато желаете да си починете. Нека сега разгледаме по-детайлно камините, които ще откриете на Praktis.bg.

Днес изборът от камини и аксесоари за тях, както и други отоплителни уреди, които може да монтирате във вашия дом е изключително голям. Без съмнение, има един вид отопление, което успява да внесе уют в дома както никое друго.

Камините на дърва си остават предпочитан начин за осигуряване на естествена топлина. Това е едно от най-добрите предимства на този източник на отопление. В допълнение, камините са стилни и са интересно допълнение към всеки интериорен дизайн.

Многообразие от пелетни камини и аксесоари към тях

В категорията Пелетни камини и аксесоари сме събрали богат избор от тези отоплителни тела в различни размери, дизайни и цветове. Това е доказателство за голямото многообразие на тези отоплителни тела, налични при нас, за вашия дом или офис.

Изборът от модели камини по никакъв начин не отстъпва на наличието на други неща на пазара, като например отопление на ток. В Praktis.bg ще намерите печка с водна риза, палетни камини, готварска печка тип камина, камини на дърва и камина на водна риза. При всеки един вид камина топлината се произвежда по различен начин.

Пелетни камини, печки на дърва и аксесоари за тях

Освен отоплително тяло, от нашия онлайн магазин имате възможност да си закупите и нужните аксесоари за камина. Те са незаменими приспособления за отопление, служещи да осигуряват допълнителна безопасност в дома, където има камина.

Камината задължително трябва да е поставена на табла, за да се избегне риска от пожар. При нас ще намерите голяма табла за печка от теракот или ламарина. Огънят, който осигурява топлината в дома трябва да бъде регулиран. Най-лесно се осъществява чрез машите за камина, които се предлагат в комплекти от няколко броя в нашия онлайн магазин.

Нека сега си поговорим и за различните видове камини, които ще откриете при нас, за да ви помогнем да вземете по-лесно решение за покупка, да направим процеса на избиране по приятен и да успеете да се сдобиете с перфектния модел за вас и вашия дом.

Камина на пелети - пелетни камини  

За да ви помогнем да вземете по-лесно решение за покупка, ще обърнем внимание на всеки предлаган вид камина.

Камините на пелети станаха много популярни през последните години. Едва ли някой се учудва, защото пелетите са по-икономично и по-екологично решение, отколкото отоплението с газ, с което да стоплите вашия дом през студените месеци.

Пелетните камини, предлагани на супер цени в нашето портфолио са с модерен дизайн и голяма мощност. Някои модели са оборудвани с WI-FI модул, с негова помощ регулирането на горивния процес става през телефона.

Камина на дърва

Това е камина от старата школа, която всички си спомняме от детството - за тежката зима. Те все още са налични в някои къщи и апартаменти поради причина, че предлагат качествено отопление. Камината на дърва е с по-масивна конструкция, за да излъчва повече топлина и успява да сгрее по-големи помещения за кратко време.

Тази отоплителна система е с опция да се вгради в стената, за да се прикрият тръбите, с които тя е свързана. По този начин няма да пречи на другите елементи от интериора, а успешно ще създаде усещането за домашен уют.

Тук е мястото да разгледаме и модела камина с водна риза. Това е камина на дърва, която е свързана с радиатор, по който топлината се разпространява под формата на гореща вода. Наличието на печка с водна риза е подходящо за отопление на големи апартаменти.

Готварска печка

Готварските печки на дърва не са отживелица. Като чуете готварска печка на дърва, сигурно си представяте старата тежка печка, с чиято помощ баба ви е готвила вкусни ястия. Днес този вид печки за готвена се предлагат в съвременни дизайни, пасващи идеално на всеки модерен дом.

Модерната готварска печка на дърва е един икономичен уред, на който да приготвите най-любимите си храни. Благодарение на огънят вкусът на ястията, приготвяни на готварската печка е много по автентичен.

Готварската печка тип камина е две в едно. Топлината, която генерират се използва и за затопляне на стаята и за приготвяне на храна. Ето така се правят някои икономии в домакинството.

Нека сега си поговорим и за различните видове камини, къито ще откриете при нас, за да ви помогнем да вземете по-лесно решение за покупка, да направим процеса на избиране по приятен и да успеете да се сдобиете с перфектния модел за вас и вашия дом.

Аксесоари за камини

Това голямо многообразие от модели камини няма как да не бъде подкрепено с аксесоари, които да улеснят използването им. Качествените аксесоари за камини трябва да са направени от огнеупорни материали, за да бъдат безопасни за използване.

Най-използваният аксесоар за камина е стоманената маша. Тя е позната и под други наименования, които произлизат от различни краища на България. Под каквото и име да я познавате, предназначението ѝ е едно и също. Използва се за наместване на дървата и пелетите в камината.

Други прибори за камина, използвани ежедневно от хората са метла и лопатка. С тяхна помощ може лесно да отстраните пепелта, която се събира след изгарянето на дървата.

За да избегнете неприятни случки задължително трябва да поставите табла за печка на пода пред камината. Така ще предпазите подовата настилка от искри и сажди, които понякога изкачат от камината.

Нужните прибори за камина може да поръчате също от нашия онлайн магазин.

Praktis.bg – всичко, което търсите, е при нас

Нашето силно обещание е подкрепено от богатото портфолио от продукти за дома, присъстващи в нашата верига. Когато пазарувате от нас вие ще спестите не само време в обикаляне на много различни магазини, но и значителна сума пари.

След проучване на пазарните цени ние се опитваме да ви предоставим най-конкурентните цени. Това не е за сметка на качеството на продуктите, които предлагаме. Убедете се в думите ни и ни позволете да сбъднем нашето обещание. Направете поръчка на избрани от вас артикули от Praktis.bg!

Често задавани въпроси за камини и аксесоари

Какви видове камини има?
Какъв тип камина да изберете?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: