Въздуховоди

Молим за внимание. Обичаме да общуваме разчупено и да предразполагаме нашите клиенти да гледат на нещата с лека насмешка и вие със сигурност знаете това.

Има, обаче, някои неща и някои моменти, в които шегата е желателно да остане настрана, за да може хората да се съсредоточат над важните неща. Днес ще се съсредоточим върху важна тема за уреди и изграждане на трасета за вентилация, по които тече въздух – студен или нагорещен. Това са така наречените въздуховоди.

Помните ли, когато бяхте ученици как аромат на храна изпълваше целия двор на училището? Тогава сякаш всички видове вкусове и миризми просто се сливаха и нападаха училищната сграда и прилежащите ѝ територии.

Е, източникът на тези аромати от хранителни продукти бяха главно лавките в училище и всеки знаеше, че там е вкусно и евтино. Защо, обаче, не си давахме сметка защо ароматът на храна бе толкова силен и натрапчив?

Истината през цялото време се е криела в това, че отвеждащата система не е била инсталирана достатъчно качествено, за да отпраща нагорещения въздух далеч от лавката. Все пак всичко помним колко месо, хляб, картофи и зеленчуци се пекоха там.

Олиото при пържене отделя изключително много миризма и това няма как да бъде незабелязано и непомирисано. Всъщност, има начин и той крие в себе си инсталирането на достатъчно добра система за отвеждане на въздуха навън.

Обикновено, въздуховодите, които са основен елемент от тази система, влизат в колаборация с аспирацията – уред, който буквално поглъща димът от печенето на скара или пърженето във фритюрник.

Моделите въздуховоди, с които разполагаме

При нас ще откриете сериозно разнообразие от различни видове въздуховоди. Интересното е, че колкото повече избор има в Praktis.bg, толкова по-лесни са и ориентирането, и изборът на артикули.

Опростеният дизайн влияе на работата на потребителите на сайта и това помага за осъществяването на поръчки. Няма спор, че всеки, който е търсил въздуховоди, знае колко сложна задача е това.

Всеки фрагмент има свой определен диаметър и дължина, а в някои ситуации се изисква и точно определена дебелина на продукта, което допълнително усложнява избора. Да си го кажем честно, дебелината трябва да се вземе предвид, когато става въпрос за училищни закусвални, нали?

Е, предупредихме ви за кръга на шегата, но сега нека бързо излезем от него и да ви позанимаем повече с това защо е толкова важно системата ни за отвеждане на затоплен въздух да е направена качествено.

Идеята е в това, че освен плътна димна завеса, ние можем да постигнем и запалване на помещение, в което се готви и няма откъде да излезе въздухът, който е с висока температура. Когато е топъл, въздухът става доста по-лек от студения и се опитва да излезе навън.

Именно заради това пушекът винаги отива нагоре и ако няма какво да го изведе, по тавана ни ще се разстели плътен нагорещен дим. Освен, че ще има неприятна, натрапчива миризма, досущ като онази, която се е забила в спомените ни от училище, помещение е опасно за хората, намиращи се в него.

Praktis.bg – мястото, което клиентите обожават

Няма да крием това, че при нас има всичко. Не го крием, защото знаем колко много труд сме вложили в това да се снабдим с абсолютно всяко нещо, което би могло да ви е необходимо някога.

Освен разнообразие, ние предлагаме и достъпни цени, за да може всеки да е сигурен, че ще си набави всяко нужно парченце, за да нареди пъзела на новия ремонт или строеж.

Често задавани въпроси за въздхуховоди

Правилно ли е въздуховод от абсорбатор да се свърже с комин в жилищен блок?
Има ли опасност при преход от PVC към алуминиев въздуховод?
За какво се използват въздухопроводи?
Какви видове въздухопроводи има?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: