Ламиниран паркет и подложки

Подовата настилка е едно от най-важните неща, за които да помислим, докато тече строителният ремонт у дома. Тя е предпоставка за това как ще се чувстваме на това място и дали ще успеем да задържим топлината в помещението.

Една от най-предпочитаните настилки от дълго време насам е познатият на всички ламиниран паркет. Той се радва на широка популярност сред хората с големи възможности и такива, които са с ограничен бюджет.

Добрата новина е, че на пазара се предлагат разновидности, сред които можете да избирате. Важно е да сте се запознали предварително с техните специфики и характеристики.

Това е единственият начин за направата на качествен избор. Ако сте пропуснали да го направите, Praktis.bg ще ви разкрием тайните на ламинирания паркет и подложките.

Какво представлява ламинираният паркет

Той е известен с успешната си имитация на дърво. Много от хората избират с него да обзаведат домовете си. Позволява да бъде поставен в почти всяко едно помещение, било то хол, спалня, трапезария, кухня, антре, детска стая или друго.

Красотата му го превръща в любима подова настилка. С него лесно успяваме да постигнем уют и хармония, към които се стремим. Ламинираният паркет се състои от множество слоеве, обикновено включващи слой за износване, декоративен слой, вътрешна сърцевина и поддържащ слой. Най-горният слой за износване обикновено е здрава, прозрачна меламинова смола, която осигурява устойчивост на петна, избледняване и износване.

Какви са предимствата на ламинирания паркет

Ламинираният паркет е предпочитан от всички заради много фактори, които смятаме да разгледаме сега и да затвърдим твоя избор.

Издръжливостта е една от причините, заради които да направите вашия избор. Ламинираният паркет е много устойчив на драскотини, вдлъбнатини и петна. Като го прави подходящ вариант за всяка стая, независимо какъв е трафикът.

Ламинатът често е по-благоприятен за бюджета от твърдата дървесина или други опции за подови настилки, което го прави рентабилен избор за много собственици на жилища.

Още едно предимство е лесния монтаж на паркета. Ламинираните подове са проектирани със система за заключване с щракване или език и жлеб, което ги прави относително лесни за инсталиране без необходимост от лепило или пирони.

Със сигурност ще имаш голям избор, защото ламинираният паркет се предлага в широка гама от стилове, цветове и шарки, което позволява на собствениците на жилища да имитират вида на твърда дървесина, плочки или камък без свързаните с това разходи.

Лесно ли се поддържа? Абсолютно, да! Ламинатът е лесен за почистване и поддръжка. Редовното метене и от време на време влажно почистване обикновено са достатъчни, за да го поддържат в добро състояние.

Виждате, че предимствата не са малко и затова ламинираният паркет е предпочитан от повечето хора. Сигурни сме, че ще направите правилния избор и ще останете изключително доволни от тази настилка.

Какво трябва да знаете при избора на ламиниран паркет?

Вече сте в търсене на подходящ паркет и е необходимо да знаете и да се придържае към някои стъпки по време на избора ви.

Различните дървесни видове имат различни нива на твърдост и външен вид. Изберете вид, който отговаря на вашите естетически предпочитания и нивото на издръжливост, необходимо за конкретното помещение.

Също така е хубаво да обърнете внимание на шарката на самия паркет. Зърнистата шарка на дървото допринася за цялостния външен вид. Някои хора предпочитат по-изразено зърно, докато други предпочитат по-гладък, по-равномерен вид.

Покритието е също много важен елемент. Покритието, нанесено върху паркета, влияе както върху външния му вид, така и върху издръжливостта му. Обичайните покрития включват мат, сатен и гланц. Помислете за нивото на блясък, което предпочитате, и практичността на покритието по отношение на поддръжката.

Паркетът се предлага в различни модели, като рибена кост, шеврон и кошница. Изберете модел, който допълва вашия интериорен дизайн и личен вкус.

Също така трябва да вземете на предвид размера на дъската. Размерът на паркетната дъска може да повлияе на усещането за пространство в стаята. По-големите дъски могат да направят стаята по-разширена, докато по-малките могат да създадат по-сложен вид.

Ако сте решили с този материал да обзаведете кухнята си, то важно е да помислите върху няколко основни аспекта. Това е мястото, където готвим, мием съдове, храним се. При покупка се насочете към модел, който е водоустойчив и износоустойчив. Така няма да се страхувате за целостта на пода всеки път, щом се появи някаква заплаха, насочена към него. Водоустойчивите модели имат допълнително покритие, което е на основата на восъчни импрегнанти. Добре е обаче все пак да бъдете внимателни. Независимо, че има защита, тя не е пълноценна.

Виждате, че изборът на паркет не е толкова прост, но ние от Praktis.bg сме убедени, че ще се справите, че ще изберете най-подходящия вариант за вас и вашия дом. А след като го направите ще се насладите на уюта, който сте създали.

Каква подложка за паркет да изберете?

Подложките са задължителни, преди поставянето на самия материал. Без тях монтирането няма как да бъде осъществено.

Изборът на правилната подложка за вашия паркет е от решаващо значение за осигуряване на правилен монтаж, дълготрайност и ефективност. Затова ще разледаме няколко фактора, на които да обърнете внимание при избор на подходяща подложка.

Материалът е един от основните фактори. Подложките са направени от различни материали, включително пяна, гума, корк и филц. Всеки материал има свои уникални характеристики.

Например пяната предлага добро омекотяване и често е рентабилно. Гумата от своя страна осигурява отлична звукоизолация и е издръжлива. Подходящ е за зони с голям трафик. Корк - известен със своите естествени изолационни свойства, както топлинни, така и акустични. Освен това е екологичен, а филцът предлага меко усещане под краката и може да помогне за изравняване на леки неравности в подовата настилка.

Добре е да изберете подложка, която има свойства, устойчиви на влага, особено ако вашият паркет е поставен в зони, предразположени към влага, като мазета.

Бариерата срещу влага помага за защитата на паркета от потенциална повреда, причинена от влагата, издигаща се от подовата настилка.

Помислете за звукоизолационните свойства на подложката, особено ако монтирате паркет на горен етаж. Гумените и коркови подложки са известни с отличните си звукопоглъщащи качества.

Добре е да се уверите, че подложката е съвместима с вида на подовата настилка, която имате. Някои подложки са проектирани специално за определени типове подове.

Друго, което да вземете предвид е дебелината. Дебелината на подложката може да повлияе на комфорта под краката и на това колко добре изравнява дребните несъвършенства в основата. По-дебелите подложки могат да осигурят допълнително омекотяване, особено в зони, където ходите често.

Преди да вземете окончателно решение, консултирайте се с консултантите от Praktis.bg както за паркета, така и за подложката. Освен това е хубаво да проверите дали има специфични гаранционни изисквания, свързани с използването на определена подложка с избрания от вас паркет. Вземането под внимание на тези фактори ще ви помогне да осигурите успешен и издръжлив монтаж на вашия паркет.

Какви разновидности ви предлагаме ние?

Ние ви осигуряваме достъп до едно нечувано разнообразие от подови настилки. Материалите се отличават по цвят, дебелина, специфики и качество. Това са няколкото основни фактора, поред които да отсеете търсения от вас материал.

Опцията за подбор на дебелина включва ламиниран паркет от 12 мм до 6 мм. За да улесним търсенето, създадохме подкатегории, в които сме селектирали всички тези подови настилки с различна дебелина.

Защо да изберете нашите предложения

Няколко са причините, заради които си струва да инвестирате в покупка, направена от онлайн магазина ни. Една от тях е пряко обвързана с качеството. Работим в сътрудничество с доказани производители, което ни позволява да гарантираме в устойчивостта на моделите.

В епицентъра на политиката ни заляга стремежът клиентът да се чувства доволен от избора, който му предстои да направи. Квалифициран екип от експерти е в готовност да ви консултира и съветва, така че да обзаведете дома си с най-подходящия ламиниран паркет и подложки към него.

Създайте си условията за живот, които заслужавате. Подарете на краката си удоволствието да стъпват върху удобна настилка. Бъдете в крак с новото време. Ние от Praktis.bg имаме перфектното решение за вас!

Често задавани въпроси за ламиниран паркет и подложки

Какво е ламиниран паркет?
Защо трябва да се постави подложка под ламината?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: