Вентилация

След като вече сме се погрижили за обзавеждането на банята и сме на път да поставим завършващия щрих, то остава ни само още едно нещо. Изборът на подходяща вентилация е една от отговорните задачи, към които да се подходи прецизно и с внимание.

Имайте предвид, че днес на пазара се предлагат два основни класа вентилационни решения: вентилатори, въздуховоди и аксесоари за тях.

Ние от Praktis.bg знаем, че покупката на тази част от обзавеждането на санитарното помещение е важна и затова създадохме за вас цяла една категория, в която поместихме стотици предложения.

За какво служи съвременната вентилация

Както днес, така и преди десетилетия, вентилацията е имала една основна функция и тя се свързва с това да отстранява влагата и парата. Отделно от това, модерните вентилационни решения спомагат за навлизането на свеж въздух в мокрото помещение.

Всяка една баня, където липсва прозорец или няма добро проветряване, задължително трябва да бъде оборудвана с един такъв уред, монтиран в стената или на тавана.

Обикновено в мокрите помещения биват използвани модели, които са с електрическо захранване. Всички те се произвеждат с висок клас на защита от влага.

Моделите, които разполагат с автоматична клапа, са с предимство през останалите. Те не допускат навлизането на неприятни миризми от въздуховода в помещението.

Какво да знаем при избора на вентилация

Когато избирате това обзавеждане за банята, то едно от най-важните неща е мястото, където възнамерявате да бъде монтирано. Предварително огледайте помещението. Консултирайте се със специалист, при необходимост.

Важно е да бъде поставен там, където ще осигури максимално проветряване и ефективен въздухообмен.

По-просторните бани е добре да разполагат не с един вентилатор, а с цели два. Позиционирайте ги в душ кабината и над ваната. Така ще си осигурите бързото отстраняване на парите от помещението.

Дебитът е онази специфика, на която да отдадете значение, когато вече сте изправени пред покупка. Наредбите гласят, че при вентилаторните решения за баня са необходими 90 m3/h.

Тук е добре да се консултирате с опитните ни продавач – консултанти, които са в готовност да ви съдействат и да ви бъдат от помощ.

Кои са основните видове, които ви предлагаме ние

При нас ще попаднете на нечуван до този момент богат асортимент. Работим в пряко сътрудничество с едни от най-доказаните и реномирани производители, което ни позволява да гарантираме в качеството на продуктите, достигащи до вас.

Всяко от предложенията ни е с ниска консумация на електроенергия и паралелно с това осигурява свеж въздух. Никога не ще станете свидетели на появата на мухъл и плесен по фугите и плочките.

Формите, размерите и дизайните са също толкова разнообразни, колкото и марките, от които да се възползвате.

Ако искате да комбинирате някои от моделите с универсална възвратна клапа, то можете да го направите още сега. Така ще елиминирате напълно опасността от появата на неприятни миризми в банята.

Защо да изберете нашият магазин

Както вече казахме, Praktis.bg сме в готовност да сбъдваме мечтите на своите потребители. Имаме готови решения за всяка баня, без значение дали е твърде просторна или прекалено малка. Знаем към какъв продукт да ви насочим, така че накрая да бъдете доволни от избора си.

Вентилацията в тази категория е на световно ниво. Тя се вписва умело към интериора на всяка баня и представлява пълноценната защита от влага!

Имат ли нужда от почистване въздуховодите в банята?
Кои вентилатори най-бързо извличат пара от банята?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: