Балатум

Ако сте в търсене на подова настилка, която да не надхвърля предварително зададения ви бюджет, то балатумът е чудесна опция.

За да придобиете максимално ясна представа за този материал, ще опитаме да разкрием подробно характеристиките му, как се монтира и какво включва самата поддръжка.

Praktis.bg е онлайн магазин, който се стреми да задоволи вкусовете и предпочитанията на всеки клиент. На това всъщност се дължи стремежът ни непрестанно да разнообразяваме предложенията, включени в тази категория.

Ще ви превърнем в свидетели на наистина разнообразна подова настилка, за която да си струва всеки инвестиран лев. Сигурни сме, че предложенията в каталога ще спомогнат за превръщането на всяко от помещенията в дома ви в несравнимо красиви и привлекателни.

Какви видове балатуми предлагаме

Разликите в моделите са свързани с целта на използване и условията, в които ще бъдат експлоатирани. По отношение на целите си, те се делят основно на три категории. Това са:

  • Битови;

Използват се в жилищни и частни домове. PVC е материалът, който основно се използва за направата на подовите настилки. Дебелината му варира между 1-3 мм.

  • Полукомерсиални;

Тяхното предназначение е насочено основно към офис помещения, както и хотелски стаи. Отново материала, използван при направата на балатумите, е PVC. Дебелината му обаче е около 4-5 мм.

  • Комерсиални;

Този вид подови настилки са предпочитани за обзавеждането на търговски пространства. Те са изключително подходящи за места, където трафикът е висок.

Дебелината е сравнително по-голяма от тази на първия вид. Тя достига около 6 мм. При изработването на моделите се използва допълнителен плат поливинилово покритие, с което се постига несравнима устойчивост.

Тънкостите при избора на тази подова настилка

От ключова необходимост е предварително да решите къде ще го поставите, както и кой клас би бил най-подходящ. Изяснете тези два фактора и едва след това преминете към самата инвестиция.

Не е нужно да харчите прекалено много средства, ако планирате да обзавеждате помещение, в което няма голямо натоварване. Ако обаче имате нужда от подова настилка за вашия магазин, заведение за хранене или друг търговски обект, в никакъв случай не се насочвайте към най-евтините предложения.

Твърде вероятно е след време да осъзнаете, че изборът ви изобщо не е бил правилен и да се наложи скорошна подмяна.

Обърнете внимание на това, че някои от видовете, предлагани в онлайн магазина ни, имат допълнителни повърхностни покрития, които успяват да защитят пода от надраскване.

Монтаж – кои са основните моменти

Подготовката на основата е ключов момент, за който е редно да отделите достатъчно време. Не претупвайте нещата, ако искате крайният резултат да бъде наистина впечатляващ.

Важно е подът да е идеално гладък, да няма пукнатини, както и релефни участъци. Използвайте самонивелираща замазка. След това грундирайте и изчакайте няколко часа до пълното й изсъхване.

Оразмеряването на балатума не е по-малко важно. Прецизно премерете самото помещение. Използвайте ролетка, за да имате максимално точна представа.

Не забравяйте, че често се получават разлики в двете успоредни стени, затова не пропускайте да измерите и двете от начало до край. След това спокойно можете да преминете към застилането на закупения от вас балатум.

Изберете Praktis.bg при покупката на балатум и ви гарантираме, че ще останете безкрайно изненадани от крайния резултат!

Често задавани въпроси за балатуми

В какви помещения най-често се поставя балатум?
Как правилно се поддържат и почистват балатумите?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: