Улуци, тръби и канали

В тази категория сме поместили 3 важни части на системите за отвеждане на отпадъци от покрива и фасадата на сградата, в която живеете или работите. Това са улуци, тръби и канали, които имат незаменима роля в инфраструктурата за отводняване и управление на водата в сгради и на открито.

Основната им задача е да отвеждането на дъждовни води, отпадъци и отводняване на области, които са подложени на влажност или рискове от наводнения. Нека разгледаме ролята на всеки един елемент по отделно, за да придобиете представа какво е тяхното индивидуално значение за отвеждането на отпадъците.

Улуци, тръби и канали - прилики и разлики

Следва да разгледаме всеки един елемент по отделно, за да ви представим най-основно тяхната работа в системата за отводняване.

Улуците са специално проектирани да събират дъждовните води от покрива на сградата и ги отвеждат по контролиран начин. В нашия онлайн магазин ще намерите улуци изработени от галванизирана стомана, PVC или други здрави материали. Те имат различна форма и много често са използвани или за връзка между две тръби или се поставят в края на тръбата, за да може водата да излезе по по-безопасен начин.

Тръбите, които ще намерите при нас са подходящи за използване като водопроводни и канализационни тръби. Те осигуряват сигурен и ефективен транспорт на водата и отпадъците и са устойчиви на корозия и външни влияния.

Каналите, които предлагаме са предназначени за отводняване на места с повишена влажност като входове на сгради, басейни или градини. Ние подбрахме канали, които  са добре проектирани и устойчиви на тежки натоварвания, което ги прави подходящи за различни условия.

Улуците, тръбите и каналите, които ще намерите в онлайн магазина на Praktis.bg са с високо качество и съответстват на всички необходими стандарти за безопасност и функционалност. Убедете се сами в това като направите поръчка от нас.

Какво е приложението на улуците, каналите и тръбите

Вече стана ясно, че тези елементи се използват в създаването на отводнителна система с цел почистване на покриви и сгради от събралата се вода. Те имат важна роля в предотвратяването на наводнения в сгради, в които се събира дъждовна вода по тавана или други участъци от фасадата.

Освен това основно приложение улуците, каналите и тръбите имат и още няколко предназначения:

  • Отводняване на дворове и градини

Каналите участват в инсталирането на системи по контурите на дворовете и градините, с цел събиране на водата от дъждовете или поливането и да я отвеждат към съответните отводнителни системи.

  • Отводняване на магистрални пътища и инфраструктура

Тръбите и каналите участват в състава на отводнителни системи на пътища и магистрали за събирането на дъждовна вода от платното. Така се гарантира безопасността на пътя.

Какво ще откриете в Praktis.bg:

  • PVC улуци

Този вид улуци са модерно, практично и естетично решене, когато се използват за отводняване на обекти или за управление на дъждовни води. Имат много предимства, част от които са тяхната издръжливост и устойчивост на външни влияния, лесния монтаж и демонтаж и дизайна, предлаган в дискретния различни цветове, пасващ на всяка сграда. Те са устойчиви на корозия, почистват се лесно и отводняват ефективно.

  • Метални улуци

Функцията на металните улуци също е за управление на водата и отводняване. Те са устойчиво, ефективно и издръжливо решение. Имат дълъг срок на експлоатация, естетично издържани са и също се почистват изключително лесно.

  • Канали и шахти

Важен елемент от вентилацията, електроснабдяването и канализацията на един обект. Те са ефективни, издръжливи и необходими за правилното функциониране на редица системи в едно помещение.

  • Дренажни мембрани

Дренажните мембрани са иновативен подход, който се използва в строителството за управление на подземни води и подобряване на отводняването на сградите. Те имат шипове по себе си, за да помогнат да водата да се канализира надолу и да се премахне от имота. Използването им има редица предимства. Те са ефективни в работата си, направени от материали, устойчиви на разтягане и разкъсване и са лесни за монтиране и поддръжка.

С кои производители работим

ПРАКТИС ви предлага продукти само от доказали се в бранша марки, присъстващи от дълго време на пазара. Продуктите отговарят на най-високите изисквания за качество и функционалност.

Брандовете, които ще намерите при нас са:

  • BRAVOEUROPA – бранд за метални улуци;
  • LEXON и DEVOREN – действащи марки в категорията за канали и шахти.

Защо да изберете Praktis.bg

Улуци, тръби и канали, нужни са на всеки дом, за да е годен за живеене и функционален. Ние работим само с качествени, издръжливи и практични продукти на добри цени.

Доверете ни се и изберете продукти спрямо нуждите си. Може да намерите гамата от артикулите в нашия физически магазин или да ги поръчате онлайн. Доставката е бърза, а качеството гарантирано, уверяваме ви, че няма да съжалявате за избора си.

Често задавани въпроси за улуци, тръби и канали

Какво е функцията на улуците, тръбите и каналите?
Как да се справя със запушване на тръби или улуци?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: