Метални улуци

В тази категория ви представяме няколко артикула под общото наименование Метални улуци. Това са строителни материали, които се използват за събиране и отвеждане на дъждовна вода от покривите на сградите към канализационната система.

Металните улуци се инсталират по периферията на покрива, за да могат успешно да го предпазят от събирането на дъждовна вода. По този начин покривната конструкция се поддържа здрава и в безопасно състояние.

Характеристики на металните улуци

Ще разгледаме няколко характеристики на металните улуци, които им придават важни качества, които са от значение за тяхното приложение. Основното при металните улуци, което придава качествата им е материала на изработка. Те са направени от метали, сред които галванизирана стомана, алуминий или неръждаема стомана.

Друга основна характеристика на улуците в тази категория е тяхната форма. Металните улуци се предлагат в различна форма, което позволява лесната им адаптация към различните специфики на сградата. Най-разпространени са улуците с кръгла форма, но има и видове с правоъгълна или квадратна форма.

Покритието на улуците е друго важно нещо, което трябва да се обсъди. Някои метални улуци са покрити със специални покрития или бои, които предпазват от корозия и придават по-добър визуален вид.

Металните улуци са лесни за пренос и монтаж, което ги прави предпочитан вариант за създаване на водоодводнителна система на покрива.

Какво ви предлагаме в категорията Метални улуци

Следва да разгледаме какви артикули сме ви подготвили в категорията Метални улуци. Тук ще намерите няколко вида улуци, които могат да се използват за различни части на отводнителната система на покрива:

  • Водосточна тръба 2м;
  • Единична кривка ø100мм;
  • Обшивка за комин 0.4;
  • Кръгло казанче 280мм;
  • Крайно коляно Magnelis D90mm;
  • Улук Magnelis 4m.

Тези и още много видове метални улуци може да поръчате от нашия онлайн магазин. Доверете се на избора на нашите експерти, които внимателно подбраха асортимента в тази категория. Можете да разгледате и нашите PVC улуци, ако металните не са това което търсите.

Какво е значението на улуците

Металните улуци имат ключова роля за предпазването на покрива и фасадите от проникване на дъждовна вода. Те са важен елемент в отводнителната система сградите. Тяхното наличие е задължително, за да осигури осигуряване на ефективност и дълготрайност на водопроводната система.

Всяка сграда трябва да е добре предпазена от дъждовната вода и събирането на листа по покрива. Ако няма наличие на отводнителна система водата може да проникне в конструкцията на сградата и да я разруши.

След като сте запознати с характеристиките и значението на металните улуци е време да направите нужните измервания на вашия покрив и да поръчате подходящите елементи за създаването на сигурна отводнителна система.

Направете поръчка от Praktis.bg и ние ви гарантираме коректност при изпълнението ѝ.

Често задавани въпроси за метални улуци

Как се предотвратява корозията на металните улуци?
Какви са предимствата на металните улуци?
 
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: