Оранжерии, компостери и аксесоари

Имате ограничено пространство, но искате да отглеждате растения? Имате идея за малка градина и искате да инвестирате в подвижна оранжерия?

Поддръжката на градината и двора ви интригува и целите баланс между различните растителни видове? В Praktis.bg сте на правилното място за всички нужни оранжерии, компостери и аксесоари.

Домашно озеленяване с оранжерии, компостери и аксесоари за тях

Повече и повече хора се свръщат към старите методи на отглеждане на собствени хранителни продукти.

Благодарение на нашата селекция не е нужно да сте далеч от града, за да отглеждате свежи плодове и зеленчуци – с продуктите в тази категория можете да изградите нещо специално и собствено.

Спецификации на оранжериите и защо са толкова полезни

Оранжерията е всяка структура, която позволява на градинаря да отдели дадени растителни видове от външните условия и да създаде по-топъл микроклимат. Класическата английска оранжерия е остъклена, с постоянна основа закопана дълбоко в почвата.

Не сте сигурни дали мястото ви е подходящо за отглеждане на определени растителни видове и искате да пробвате? Имате нужда от подвижност?

Тогава подвижните оранжерии на Практис България ви дават необходимата гъвкавост да избирате и сменяте мястото спрямо вашите нужди и потребностите на вашата градина.

Отглеждането на чувствителни и плододайни растителни видове не е никак лесна работа. То може да отнема доста време, особено ако растенията са капризни или атмосферните условия не са никак благоприятни.

С подвижна оранжерия можете да доставите нужното атмосферно спокойствие и стабилност на вашите растения. Чрез мобилните прозорчета имате възможността да проветрявате пространството, а мрежовата защита не допуска влизането на насекоми и паразити.

Ролята на компостерите в домашната градина

Наторяването на растенията, дали цветя, дървета или плододайни видове, е ключов момент в отглеждането на една здравословна градина.

Чрез наторяването се увеличава хранителната стойност на почвата около растенията, за да могат те на готово да взимат нужните вещества, без да се конкурират помежду си.

Това увеличава продукцията и оптимизира състоянието на растенията. Темата за самите торове е спорна за мнозина, за натуралистите, които смятат, че изкуствените торове вредят на здравето на човек, има компостери, които, чрез органична обработка, създават естествен тор, с които можете да обогатите почвата във вашата градина.

Компоста е сложна система и наподобява сложността на взаимовръзки на един организъм. При този подход за създаване на тор, внимателно отгледани бактерии разпадат листа, храна и друга органична материя в по-основни химични вещества.

Сложността на изграждане на подобна мини-екосистема изисква познания и време, а понякога и специално място, където да случат важните процеси.

Ние ви предоставяме нужното оборудване, за да можете вие да обогатите своята градина по един естествен и собственоръчно създаден начин.

Предимствата на компоста е че можете да контролирате веществата, които се създават. Така можете да пригодите торта за ползване на конкретни растителни видове със специфични хранителни нужди.

Недостатъка, е че изграждането на балансирана екосистема отнема време, понякога повече от 1 година, и изисква редовна намеса – поне в началото.

Защо да пазарувате от Praktis.bg

Нашият опит в сферата на градинарската техника и земеделието ни позволява да направим една доста добра селекция от качествени продукти като оранжерии, компостери и аксесоари за градинарството. При нас имате богат избор между качество, добра цена и функционалност!

Често задавани въпроси за оранжерии, компостери и аксесоари

За какво служи компостерът?
Какво е необходимо за изграждането на оранжерия или парник?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: