Велоаксесоари

Всеки велосипед има нужда от поддръжка, за която са ви необходими подходящи велоаксесоари.

В тази категория ще намерите много повече от нужното за минималната поддръжка на едно колело, а цялостна колекция от принадлежности, които да ви помогнат да сте по-видими и сигурни на пътя.

Кои са задължителните велоаксесоари

Това, което е задължително, за да увеличите своята сигурност на път, през нощта или деня, са свързани с вашата видимост и вашата способност да виждате самия път.

За това от Практис направихме специална селекция от фарове и отразяващи елементи, които са създадени специално да потребление както от малки, така и големи велосипедисти.

Този тип фарове са и от задължителните аксесоари, тъй като чрез тях се превръщате в един много по-предвидим елемент на пътя. Други важни елементи за комфорт и по-лека поддръжка могат да бъдат вътрешните гуми за съответните размери капла.

Ходовата част, а именно скоростите и веригата, имат нужда от често смазване и реглаж, за които са ви нужни съответните инструменти и принадлежности.

Така намалявате шума и съпротивлението при движение, а ако решите, че имате нужда от смяна на ръкохватките, можете да изберете между различни стилове ръкохватки от различен материал и текстура.

Инструменти за поддръжка на колело

Като основен инструмент за реглаж, всеки отговорен велосипедист се нуждае от съответстващи по размер и вид отвертки, шестограми и ключове. С тях можете да сменяте части и да извършвате важна поддръжка, която да направи карането ви много по-гладко.

Компактната форма и мултифункционалност на универсалните ключове ви спестява тегло, място, но без да се налага да правите компромис с важни за вас аспекти. След този тип ключове, е важно да имате помпа със сменяеми накрайници, за да имате нещо под ръка ако се наложи да направите полева поправка или смяна.

Заедно с това е добре и да разполагате с грес или смазващ спрей за подвижните части, той може спокойно да се използва и на жилата, за да се удължи живота им.

Именно жилата на спирачките и скоростите, от командите, до съответните конзоли – са уязвими на ръжда и протриване, използване на смазочни греси или спрейове позволява по-гладко управляване.

Калници, заключващи механизми, клаксони

Ако искате да се запазите чист, въпреки, че пътната обстановка е кална и влажна, трябва да разполагате с правилния за вашето колело преди и задни калници. Ако не сте съвсем сигурни, кое ще пасне на вашето колело, можете да се обърнете към нашият екип за помощ.

А за градско каране и сигурност, е желателно да разполагате с подсигуряващ заключващ механизъм, за да бъдете сигурни, че когато оставите някъде колелото си, то ще е там когато се върнете за него.

Има няколко вида механизъм, някои са с ключ а други са със ключалка с комбинация, която можете да нагласите сами.

И все пак е нужно да информирате света, че идвате – тук ще намерите хромирани клаксони и звънци, с които да сигнализирате за вашето наближаване.

Praktis.bg е вечен синоним на качество – ето защо

Понеже сме педантични в избора си и проверката на качествата на всеки продукт и можем да ви гарантираме за тяхното добро състояние, функционалност и добра цена.

В това, има и добавено удобство на пазаруване през онлайн портал, където да се снабдите със всички необходими велоаксесоари.

Кои грипове за вело кормило са най-удобни?
Как се разбира дали купувам правилния размер вътрешна гума за моето колело?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: