Защитни мрежи

Защитни мрежи има всякакви, но функцията им е еднаква – да предпазват и отделят желаното от нежеланото.

В своята основа този вид съоръжения имат издръжлив и траен характер, който придобива основна функция не само в земеделието, но и в домашното озеленяване - с Praktis.bg имате богат избор.

С какво ви помагат всички защитни мрежи, които намирате тук

Както самото име на категорията би предположило, защитните мрежи имат ролята да защитават и предпазват от нежелани ефекти.

Реално, една мрежа може да бъде ползвана по много начини, но поради своята специфика на ползване, вие можете да получите най-добрите резултати ако изберете правилният за вашите нужди вид.

Различните видове защитни мрежи

Мрежата, по своята характер, е вплетка от множество различни снопове прежда или синтетичен материал. Именно тази плетка предоставя нужната здравина и гъвкавост на материала, което бележи голямата му популярност.

Изтъкани на машина, дългометражните мрежи могат да се ползват за украса, за защита на птици от хищници, в скотовъдството и земеделието.

Тяхното огромно предимство е в това, че ограничават физическото присъствие, без да спират въздуха, както е при найлоните за парници, например.

Чрез тях вие можете да изградите изцяло проветриво съоръжение, което да бъде защитено от птици, насекоми и градушка без да правите компромис с проветривостта и достъпа на въздух и светлина.

В зависимост от плътността на плетката, цвета на нишките и самият им характер, защитни мрежи могат да бъдат следните видове:

 • Мрежа против градушка;
 • Засенчваща мрежа за ограда;
 • Мрежа срещу къртици;
 • Мрежа срещу птици;
 • Мрежа за парници;
 • Мрежа за пълзящи растения;
 • Мрежа против плевели;
 • Комарници;
 • ПВЦ Дограма;
 • Бамбукова плетена мрежа – декоративна;
 • Изкуствена озеленителна мрежа за ограда.

Мрежите със строго градинарска функция са специфични и се ползват като специализиран способ за подпомагане отглеждането на растения.

Точен пример за точната специфика са мрежите за поддържане на пълзящи растения или тези създадени за предпазване от плевели и къртици.

Те са изградени по точна технология, която ги прави невероятно издръжливи на влага, бавните ефекти на механичното износване и пробиването от животни. Плетеницата им е тясна, всеки детайл подкрепя следващият, без да се прави компромис с лекотата на цялостната структура.

Други, като декоративните бамбукови или отрадните мрежи, имат функцията да украсяват, но и да предпазват определено пространство.

Те се ползват доста често като бариера от прах, особено в селски или вилни условия, където инфраструктурата е много по-амортизирана и преминаването на автомобили вдига прах.

Те могат и да се ползват като начин за предпазването от нежелани погледи, тъй като имат засенчваща роля, която не позволява на светлината да премине по толкова лесен начин, а хорският поглед се ограничава.
Монтажа им е лесен, поддръжката е минимална а трайността им е доста дълга.

Защо да извършите пазаруването си чрез Praktis.bg

Нашата репутация не е от вчера, мнозина ни знаят като точното място за техните градински нужди.

При нас можете да намерите точно това, от което имате нужда без да правите компромис с качеството или цената – всеки избор тук е направен чрез професионално решение, и десетки години опит.

Вземете правилното решение тук, днес и нека то да бъде разумно като цена и да ви служи добре!

Често задавани въпроси за защитни мрежи

За каква защита могат да послужат защитните мрежи?
Какви защитни мрежи се предлагат в хипермаркети “Практис“?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: