Защитни мрежи

Защитни мрежи има всякакви, но функцията им е еднаква – да предпазват и отделят желаното от нежеланото.

В своята основа този вид съоръжения имат издръжлив и траен характер, които придобива основна функция не само в земеделието, но и в домашното озеленяване - с Praktis.bg имате богат избор.

С какво ви помагат защитните мрежи, които намирате тук

Както самото име на категорията би предположило, защитните мрежи имат ролята да защитават и предпазват от нежелани ефекти.

Реално, една мрежа може да бъде ползвана по много начини, но поради своята специфика на ползване, вие можете да получите най-добрите резултати ако изберете правилният за вашите нужди вид.

Различните видове защитни мрежи

Мрежата, по своята характер, е вплетка от множество различни снопове прежда или синтетичен материал. Именно тази плетка предоставя нужната здравина и гъвкавост на материала, което бележи голямата му популярност.

Изтъкани на машина, дългометражните мрежи могат да се ползват за украса, за защита на птици от хищници, в скотовъдството и земеделието.

Тяхното огромно предимство е в това, че ограничават физическото присъствие, без да спират въздуха, както е при найлоните за парници, например.

Чрез тях вие можете да изградите изцяло проветриво съоръжение, което да бъде защитено от птици, насекоми и градушка без да правите компромис с проветривостта и достъпа на въздух и светлина.

В зависимост от плътността на плетката, цвета на нишките и самият им характер, защитни мрежи могат да бъдат следните видове:

 • Мрежа против градушка;
 • Засенчваща мрежа за ограда;
 • Мрежа срещу къртици;
 • Мрежа срещу птици;
 • Мрежа за парници;
 • Мрежа за пълзящи растения;
 • Мрежа против плевели;
 • Комарници;
 • ПВЦ Дограма;
 • Бамбукова плетена мрежа – декоративна;
 • Изкуствена озеленителна мрежа за ограда.

Мрежите със строго градинарска функция са специфични и се ползват като специализиран способ за подпомагане отглеждането на растения.

Точен пример за точната специфика са мрежите за поддържане на пълзящи растения или тези създадени за предпазване от плевели и къртици.

Те са изградени по точна технология, която ги прави невероятно издръжливи на влага, бавните ефекти на механичното износване и пробиването от животни. Плетеницата им е тясна, всеки детайл подкрепя следващият, без да се прави компромис с лекотата на цялостната структура.

Други, като декоративните бамбукови или отрадните мрежи, имат функцията да украсяват, но и да предпазват определено пространство.

Те се ползват доста често като бариера от прах, особено в селски или вилни условия, където инфраструктурата е много по-амортизирана и преминаването на автомобили вдига прах.

Те могат и да се ползват като начин за предпазването от нежелани погледни, тъй като имат засенчваща роля, която не позволява на светлината да премина по толкова лесен начин.

Та хорският поглед се ограничава до повърхност – монтажа им е лесен, поддръжката е минимална а трайността им е доста дълга.

Защо да извършите пазаруването си чрез Praktis.bg

Нашата репутация не е от вчера, мнозина ни знаят като точното място за техните градински нужди.

При нас можете да намерите точно това, от което имате нужда без да правите компромис с качеството или цената – всеки избор тук е направен чрез професионално решение, и десетки години опит.

Вземете правилното решение тук, днес и нека то да бъде разумно като цена и да ви служи добре.

Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: