Подложки за паркет

Знаете, че през последните няколко години една от най-предпочитаните подови настилки, това е ламинираният паркет. Интересът е толкова изразен, заради съотношението качество цена, което се предлага на потребителя.

Предпоставка за това е и лесната поддръжка на пода. Той се предлага в различни дизайни и цветове. Вписва се чудесно към всеки интериор и позволява на купувача да действа смело, по отношение на самото обзавеждане.

Екологичните му свойства, хармонизиращи с изолацията и лесното монтиране, карат хората да приковават погледите си право към него.

Здравината е друга характеристика, която също има отношение при избора на подова настилка. Ако в дома си имате домашен любимец, то няма за какво да се притеснявате, че върху ламината ще останат следи от надрасквания.

Много от моделите, предлагащи се на пазара, са устойчиви против драскотини и тази защита предпазва пълноценно материала от нежелани повреди.

Какво обаче да знаем, когато трябва да избираме подложки за паркет? В ПРАКТИС ще разкрием полезни съвети, така че да не се лутате дълго време в тази категория, преливаща от какви ли не предложения.

В опитите си да бъдем максимално полезни, ние създадохме кратък наръчник за потребителя. Използвайте го, ако не се чувствате достатъчно подготвени или информирани.

Изписаното ще ви помогне да се сдобиете с под, който освен красив и функционален, ще бъде акцент в помещението.

Как да изберем подходящи подложки за паркет

Преди да преминете към съществената стъпка, представляваща монтирането на самия паркет, трябва да сте поставили изискващите се подложки. Те са онази съединителна сила, която допринася за доброто слепване на материала към основата.

Избирайки подходяща подложка, важно е да се съобразите със следните няколко условия:

  • Наличие на подово отопление;
  • Замазка;
  • Състоянието на подпаркетната основа;
  • Влажност.

Какви видове ще откриете при нас

Едни от най-разпространените видове остават фибрановата и полиетиленовата. Вторият вид е много гъвкав и се поставя лесно. Освен това не позволява на вредните микроорганизми да проникнат до материала. Предпазва и от появата на плесен.

Предлага се под формата на руло и дебелината й е варираща. Ако сте решил ида монтирате паркета върху сравнително гладка повърхност или стар балатум, можете съвсем спокойно да се насочите към модел, който е с дебелина от 1,8 или 2 мм.

Сред предимствата на този вид е ниската цена, срещу която успявате да се сдобиете с него. Като недостатък се приема това, че лесно може да бъде смачкана от тежестта на паркета или мебелите, с които сте обзавели помещението.

Фибранната подложка има много по-добри качества, в сравнение с другия вид. Издържа на натиск и деформация, дори след продължителна експлоатация.

Ако смятате да поставяте ламиниран паркет върху неравна основа, задължително изберете нея. Ще гарантира перфектен завършек и няма да се тревожите от появата на скорошни дефекти.

Защо да изберете нашият онлайн магазин

Предлагаме на потребителя изключително богато разнообразие, сред което има възможност да избира. Винаги сме в готовност да отговорим подобаващо на търсенията.

За нас качеството на подложките за паркет е от решаващо значение. Работим с утвърдени и доказани производители, което ни позволява да гарантираме в продуктите, селектирани в сектора.

Винаги сме в готовност да съдействаме, ако искате да се сдобиете с истински функционален и красив под!

Често задавани въпроси за подложки за паркет

Как и къде се поставят подложките за паркет?
Какви са предимствата на подложките за паркет?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: