Ламиниран паркет 12 мм

Днес една от най-предпочитаните подови настилки си остава ламиниран паркет 12 мм. Хората решават да инвестират парите си в него, заради високото ниво на интензивност.

За разлика от останалите разновидности ламиниран паркет, които се предлагат на пазара, тази дебелина е подходяща както за жилищни сгради, така и за екстериорни помещения с високо натоварване.

Ако точно сега ви предстои да избирате паркет и имате куп въпроси, по отношение на специфики и характеристики, в Praktis.bg сме подготвили наръчник на потребителя, с който да си послужите.

Защо да изберем ламиниран паркет 12 мм

Тази подова настилка има куп предимства, заради които си струва да инвестираме в нея. Едно от нещата, привличащи погледите на потребителя, се свързва с красивия й външен вид. Интересът към нея е толкова голям, заради успешната имитация на дърво.

Тя успява да внесе уют и хармония във всяко помещение. Можете да я поставите в хол, спалня, трапезария, антре, кухня, детска стая. Ламинатът е качествен материал и има много разновидности, сред които да осъществите избор.

Отделно от красивия си вид, то подът с ламинат е удобен и притежава куп функции. Някои от моделите са водоустойчиви и износоустойчиви. Те са със специално покритие, което не позволява на водата да прониква до материала.

Все пак не бива да ги поставяте в помещения, където смятате, че непрекъснато ще се разлива вода. Въпреки специалните си качества, то в един момент целостта на подовата настилка ще бъде нарушена.

Когато избирате да обзаведете дома си с ламиниран паркет 12 мм трябва да знаете още доста от положителните му качества, за да сте сигурни в самата инвестиция.

Какви са положителните свойства на този модел паркет

Освен, че внася уют във всяко помещение и си хармонира отлично с останалата част от обзавеждането, той има и много други предимства. Паркетът с тази дебелина е от най-висок клас. Подходящ е както за интериорно обзавеждане, така и за екстериорно.

Няма да се амортизира, дори при интензивно натоварване. Ако изберете с него да обзаведете дома си, е добре да бъде поставен в хола или трапезарията.

Спалнята е помещението, което е с най-нисък интензитет на натоварване. Посещавано е предимно от членовете в семейството. При обзавеждането му може да изберете ламиниран паркет с по-малка дебелина.

Какво да знаем при монтажа на подовата настилка

Важно е да сте се оборудвали предварително с подложки за паркет. Колкото повече неравности съществуват върху самия под, толкова по-плътни трябва да са подложките. С тях се изравнява теренът и се подготвя за съществената част.

Монтирането на подовата настилка е много лесно и бързо. Не се изисква да ползвате специални лепила. Малко сръчност и желание от ваша страна са напълно достатъчни, за да доведете нещата до положителен завършек.

Praktis.bg – защо да изберете нас

Предлагаме наистина богато разнообразие от най-различни цветове паркети 12 мм. Те се отличават, спрямо характеристиките си. Някои са износоустойчиви, водоустойчиви, противохлъзгави, устойчиви против надраскване или друго.

Ние ви осигуряваме качествени решения на добри цени. В готовност сме да съветваме всеки, който се нуждае от помощта ни.

Нашият екип е винаги насреща, когато става въпрос за избора на перфектната подова настилка!

Често задавани въпроси за ламиниран паркет 12 мм

Каква е оптималната дебелина на ламината?
Може ли ламиниран паркет 12 мм да се постави върху друга настилка?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: