Луковици

След като бъдат засети техните семена, някои цветя преминават през етапа „луковица“, от която растението израства и на която впоследствие разчита, за да се запази до следващия сезон на растеж и цъфтеж. Луковиците помагат на растението да си „почива“ под земята през по-студените месеци, за да може след това да израсте отново, когато климатичните условия са по-подходящи за целта.

Защо да изберете да засадите цветни луковици

Този подход при засаждане на цветя определено ще ви спести време. Нещата са много прости – вместо да засявате семе и да чакате от него да израсте луковица и след това от нея да се подаде над почвата и израстващото растение, съкращавате етапите до достигане до крайната цел – цъфтящо растение, което да украсява дома или градината ви.

Луковицата на цветето служи за съхраняване на важните ресурси, които впоследствие служат за израстването на стеблата, листата, върховете и цветовете на растението. Т. е. когато закупувате луковица, всъщност се снабдявате с растение, което вече има всичко необходимо, за да израсте успешно. Това означава, че избирайки да закупите и засадите луковици, си осигурявате значително увеличена вероятност за успешно израстване на здраво растение.

От луковици израстват едни от най-красивите пролетни, летни и есенни цветя. Защо да не се възползвате от възможността да съкратите периода на чакане и да увеличите шанса си за отглеждане на богато цъфтящо растение със страхотни цветове?

Какви луковици за цветя може да намерите в Практис

Условията у нас са подходящи за отглеждане на много видове цветя. Затова в Praktis.bg се стремим да държим богатство в асортимента ни, което да отговаря на възможностите за отглеждане на конкретните видове цветя в страната.

Разбира се, стараем се да поддържаме асортимент с онези най-популярни и най-търсени луковици за цветя, които всеки любител градинар би искал да има в своя цветен рай у дома. Затова в нашия онлайн магазин ще намерите луковици за минзухар, луковици за гладиола, луковици за зюмбюл, луковици за лале, луковици за лилиум, луковици за далия и още спараксис, ацидантера, тигридия, оксалис, ранункулус и много други.

Също така при нас може да намерите миксирани предложения с луковици на цветя в различни цветове за поддържане на разнообразието в градината. Предлагаме избор от различни цветове, предпочитани форми и най-търсените размери и големини.

Защо да поръчате от онлайн магазина на Практис

В Praktis.bg предлагаме луковици за цветя на наистина изгодни и ниски цени, защото винаги се стремим да подбираме подходящите продукти на сигурни производители, които да отговарят на двете ни основни изисквания, а именно високо качество и добра цена. Разгледайте и другите ни продукти в категория „растения, семена и торове“ и допълнете поръчката си с торове, тревни смески и всичко останало необходимо за отглеждането на избраните растения.

Често задавани въпроси за луковици

Каква е разликата между луковица и семе?
Какво е важно при засаждането на луковици?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: