Косачка или тример?

Местите се в къща с градина, обаче никога не сте докосвали косачка и хабер си нямате, какво значи тример за трева. Попаднали сте на правилната статия, защото ние ще ви дадем отговори на всички въпроси, които ви вълнуват.

Косачка или тример?

Първото нещо, което трябва да си изясните е, дали се нуждаете от косачка или само от тример. Това зависи от големината на тревната площ. За малки градинки от рода на 15-20 кв.м не е оправдано да купувате косачка – и един тример ще ви свърши чудна работа.

Косачка или тример?

За по-големи градини вече ще се наложи да си вземете косачка, с която лесно и бързо може да се справите с косенето.

Проблемът при косачките е, че не могат да косят близо до дървета, храсти или алеи с цветя, пейки или бордюри, покрай огради, по каменисти или неравни терени. Ако във вашия двор преобладават тези особености, няма смисъл да инвестирате в косачка – само ще се измъчите, а може и да я повредите. Нашият съвет е да работите с тример.

Косачка или тример?

В случаите когато градината ви включва както големи равни площи, така и проблемните гореизброени зони, е най-добре да се екипирате и с двата уреда.

И тук изниква следващият въпрос – електрическа, бензинова или акумулаторна косачка / тример да изберете.

Косачка или тример?

Ако градината ви е в непосредствена близост до къщата и разполагате с достъп до електричество, както и достатъчно дълъг разклонител, най-добре изберете електрически уреди – те са по-евтини от бензиновите, по-леки и компактни са и изискват по-малко поддръжка. Единственият им недостатък е кабелът, който ограничава движенията ви. Предимството им спрямо акумулаторните е, че може да работите без да се притеснявате, че батерията ще падне и ще трябва да я презаредите.

В случаите когато ви се налага да обработвате по-отдалечени терени и електрическите уреди не са опция, трябва да изберете между бензинови или акумулаторни.

Косачка или тример?

Проблемът на акумулаторните е, че батерията в един момент ще падне, което може да прекъсне работата ви, освен ако не разполагате с две батерии и докато работите с едната поставяте другата да се зарежда.

Косачка или тример?

При бензиновите това няма как да се случи, защото винаги може да долеете още гориво и да продължите работа. Моторните косачка или тример ви правят изцяло независими от захранването с електричество и досадните кабели.

Що се отнася до мощността, правилото на Мечо Пух „Колкото повече, толкова повече“ важи с пълна сила. Повечето ватове обаче вдигат и цената на уреда, така че този въпрос ще трябва да го съгласувате с вашия портфейл.

Черешката на тортата, когато става въпрос за косене на ливади, се нарича Landroid и идва от заводите на Worx. Става въпрос за косачка робот, която съвсем самостоятелно се грижи за вашата ливада, докато вие си пиете бирата, примерно.

Косачка или тример?

Тя работи с батерии, по предварително зададен маршрут, достатъчно тиха е, за да я пускате да коси дори през нощта и не замърсява околната среда. Коси без проблеми тесни и извити пространства, както и наклонени терени, разполага със сензор за дъжд, а когато се изтощи, сама се прибира в станцията за зареждане. Не че я хвалим, но не можем да се сетим за евентуални недостатъци.

На страниците на praktis.bg ще откриете цялото ви необходимо градинско оборудване, както и консумативи и аксесоари за градинска техника. Дано сме ви били полезни в новото ви занимание като любител градинар.

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: