Лопати

Едно от най-основните неща при градинарството е обработката на земята – човек от 20 хиляди години обработва и манипулира почвата, за да се изхрани от чрез нея.

Технологията на обработването на земята не се е променила много от тогава, с ръчни инструменти нещата са останали почти идентични от началото на модерната човешка история.

Но това, което се е променила са материалите, от които се правят ръчните инструменти, което ги прави значително по-ефикасни издръжливи.

В Praktis.bg сме наясно, че за качествено градинарство са необходими правилните инструменти, за това в този каталог сме избрали всички нужни инструменти, за да улесним вашите проекти.

С правилните лопати е лесно

За много от нас лопата е един нормален инструмент, щеше да е по-добър ако имаше копче и работеше сама, но за реалистите от нас добрата форма и ергономичност са достатъчни.

Причината да има толкова разновидности лопати е разнообразните потребности, за които се използват – като техните специфики улесняват всяко физическо действие.

Правите лопати, например, са изработени по начин които позволява правилното разпределение на тежестта за вертикално изкопаване на дупка в почва. Загребването с такава лопата е по-трудоемка задача, за това пък има нормални лопати, които спомагат тази дейност.

На всеки на които му се е налагало да изкопава голям участък или да обръща почва знае, че ергономичността на една дръжка значително помага при продължителна работа. За това при нас можете да намерите лопати от различен клас на удобство, някои имат Т-образна дръжка за приятна работа, като те давам значително по-голям контрол на оператора.

Материалите на изработка също имат значение

Всички знаем, че можем да отидем до местната железария, за да купим обикновена лопата, но няма и 3 дни след това заварките между рамото и лицето на лопата се скъсват – пари на вятъра.

Ако ви е писнало да пилеете пари и искате нещо, което ефикасно прорязва земята, но и издържа на натоварване, възползвайте се от по-качествената изработка на нашата селекция.

Те са подсилени с допълнително материал, за да гарантира по-лесна и дълготрайна работа, като разбира се това се отразява в крайната цена. Но тук поговорката „Не съм достатъчно богат за евтини неща” важи с пълна сила – в крайна сметка получавате това, за което купувате.

Нашият екип се старае да предостави възможно най-добрите инструменти на конкурентни цени, като внимателно избираме това, което ви предлагаме. Дръжките на най-качествените ни лопати са направени от олекотяващ карбон, които има впечатляващи технични показатели при усукване и латерални напрежение.

Така знаете, че когато най-много имате нужда от здрав инструмент той няма да остане на половина в ръцете ви. Ако искате да се сдобиете с нещо, което издържа на много натоварване и ще можете да използвате пълноценно след 10 години, това е селекцията за вас.

Разбира се, в Praktis.bg сме наясно, че има най-различни бюджети, за това и предоставяме по-достъпни варианти, които все още предлагат ефикасност и издръжливост на добра цена. В крайна сметка вие преценявате какво искате да вземете, ни ви предоставяме изборът и сме сигурно в селекцията.

Лопати и собственици има всякакви, това, което остава постоянно е тежкият труд – улеснете градинската си работа с правилният избор и спестете време, усилие и пари.

Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: