Храсторези

Храстите и живите плетове са една от най-забележителните аспекти на една градина, от градинарят зависи дали с добро или лошо. Това, което зависи от нас е да ви предложим добър избор от храсторези, за да придадете на вашата градина един наистина изтънчен вид.

Храсторези – колко е важно да имаме добър инструмент

Когато става дума за физически труд като градинарството, разликата между удоволствие и излишни нерви може да е разликата в инструментите. За това ние от Praktis.bg ви предоставяме богат избор между моторни, акумулаторни и електрически храсторези, подходящи както за малки така и големи проекти.

1. Моторни храсторези

Този вид машини е безспорно най-мощният избор от останалите, като предлага наистина голям капацитет от момент на движение на двигателя – това ви дава възможността да се справите с дебели клони. Така, с моторна машина, можете бързо и сигурно да се справите дори и с най-обраслите плетове, но единият им недостатък е, че са тежки.

Тези машини са подходящи за професионална работа, тъй като имат доста голяма вместимост в резервоара, а ефикасността на двутактовите двигатели ви гарантира дълъг експлоатационен период. Това предложение е пригодено за хора свикнали на физическото натоварване, като предимството им е невероятната мощност и лекотата, с която могат да се справят със задачата.

2. Акумулаторни машини за цветя и храсти

Този тип машини са на другия спектър на мощността, като тяхното предназначение е финото оформяне на нежни храсти и цветя, без ненужното нараняване нежните растения. Компактната им форма не трябва да ви залъгва, те са напълно способно дори да косят трева, но предназначението им е за довършителна дейност.

Довършването на детайли е също толкова важен аспект от градинарството, тъй като добре окосена ливада със стърчащи стръкове трева покрай оградата е също толкова неприятно като неокосена ливада. Всеки градинар с око за детайлите има място за такъв вид машина в арсенала си, като старанието наистина си личи в края на деня.

3. Електрически храсторези

Този тип машина позволява на всеки градинар, професионален или домашен, да отнеме голямо количество листна маса, без да се задъхва. Лекотата им предразполага дори към професионална употреба, тъй като се доста удобни за справяне с трудно достъпни храсти.

Не е нужно легустромите покрай оградата да виреят безконтролно, навременното им подрязване е разликата между рехава преграда и един наистина плътен жив плет. Лекотата също така позволява по-голям контрол при опериране дълго време, за това можете да си позволите дори да дресирате рози или друг вид нежни цветя.

Този вид машина комбинира мощността на бензиновите си братовчеди, и тишината на електрическите вариации, като ви позволява насладата от работа, без да се притеснявате за изпарения или шум.

Позволете си това удоволствие и се погрижете за вековния чимшир или новите туи, с електрическите храсторези не правите компромис а инвестиция в красотата на вашата градина.

Praktis.bg – добър избор на още по-добра цена

За ваше удоволствие сме изложили едни от най-търсените артикули, като всеки един от тях има своите предимства и място във вашият градинарски арсенал. Изборът ви тук ще ви даде шанс да се насладите на градинарските си задължения, като пестите време, усилия – с тях работата е приятна, а тя не е работа ако е приятна!

Често задавни въпроси за храсторези

Колко дълъг храсторез е нужен за домашна употреба?
Електрическите храсторези достатъчно мощни ли са?
Имате ли съвети за домашна поддръжка на храсторез?
Защо ми е моторен храсторез?
Кой вид инструмент е по-безопасен?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: