Триони

Зад всеки успешен градинар стоят правилните градински техники – за тези от вас, които имат нужда от добър трион сме предоставили най-добрата селекция налична.

Разбира се различните хора имат различни потребности и поради това сме предоставили голям избор, които да е пригоден за различните нужди на потребителите ни.

Какво трябва да знаете за нашите триони

Всеки трион има своята употреба, някои са подходящи за по-фина обработка на дърво, други са направени за премахване на повече материал – различните видове ще разпознаете по формата и размера на зъбите.

Тук също е важно да се отбележи, че това колко на често, техният наклон и порядък също е от значение, тъй като те по различен начин отделят дървесните фибри едни от други.

За да сте сигурни във вашият избор, е добре да разгледате острието и формата на зъбците на различните триони. Повечето селекции на пазара позволяват двупосочнo рязане напред и назад, като и двете отнемат равномерно количество дървесина.

Има, обаче, триони, които са направени за рязане с дърпащо движение, както е при ножовките например – това позволява на потребителя по-голям контрол при рязане на дървесина.

Такъв вид триони са подходящи при дърводелство понеже контролът над рязането е значително по-важен там отколкото при градинарството.

За тези от вас, които имат нужда от повече контрол на рязането, но все пак искате бързи резултати при премахване на дървесина, то комбинираните триони са за вас. Със тях можете много по-ефикасно да отстраните един клон отколкото с еднопосочен такъв.

Разбира се има и триони, които са подходящи за рязане в посоката на самото дърво вместо напречно, както е с повечето триони, например. Така можете да срежете едно дърво по дължина ако прецените, че искате дъска от него, например.

Важните аспекти на един трион

Друг важен аспект на един трион, освен неговата ефикасност, е ергономичността на дръжката, понеже дори и най-ефикасният трион, ако е с неудобна дръжка, може да бъде в тежест. За това, когато подбирате ръчен инструмент е важно да обърнете внимание на ергономичността му.

Преносимостта на един трион също е от значение, тъй като освен да го ползвате в градината, можете лесно да го транспортирате или да го използвате за излети и прекарване на пътеки из гората, без той да пречи на прехода.

В онлайн магазина на Praktis.bg има преносими и сгъваеми триони, които ви позволяват да разполагате с нужното оборудване, без да правите компромис с пространството, което той заема.

Важно е и гръбнака на този трион да е здрав, за да може да поддържа добро темпо при рязане – по-меките метали използвани се огъват при връщане или изтласкване. Това пречи на гладкото рязане и изисква допълнителни усилия за вече тежка дейност – разумно е да изберете направен от по-твърда стомана, която не само задържа острие но и не се огъва.

Всеки един от артикулите, които ще намерите тук е тестван за издръжливост и смеем да кажем, че всички имат място в арсенала на дори най-капризният човек. Някои са лесни за пренасяне и ефикасно рязане, други са продуктивни като моторна резачка – в крайна сметка изборът зависи от вашите преференции.

Ако искате нещо, което може да се справи дори и с дебели клони за нула време и предпочитате ръчен трион, вместо резачка за клони, имаме предложения за вас. Най-важното, е че каквото и да предпочетете знаете, че ще ви служи дълго време!

При нас предлагаме и други режещи инструменти:

Често задавани въпроси за триони

Как да изберем правилния трион?
Кой трион е подходящ за рязане на метал?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: