Резачки

В живота винаги идва един момент, в който човек просто трябва да запретне ръкави и да се заеме с някоя задача. Точно в такъв момент е важно да има до себе си нещо, на което да разчита.

Нашите предложения за резачки ви гарантират една безопасна и ефикасна работа, дори при нулеви температури – Praktis.bg без компромис ви предоставя отлична селекция от машини за рязане.

Качествени резачки – ако цените времето и усилията си

Няма нищо по-неприятно от моторна резачка, която непрекъснато се разваля – всеки човек, които цени времето си би си закупил нещо по-качествено. Тук идваме и ние – нашият екип е избрал един от най-сигурните и надеждни селекции от машини за рязане, за можете вие да свършите вашата работа без да се съмнявате в инструмента си.

Какви качества има една добра моторна резачка

Моторната резачка е едно от най-важните изобретения в новата история на човечеството. Първоначално проектирана за медицински цели, моторните машини предлагат на оператора си една безкомпромисна мощност, която е способна да свали дори вековни дървета.

За да разберете коя е вашата моторна резачка, трябва да съобразите вашите потребности – някои са мощни, но с къси шини, други са с високи обороти, но се затрудняват под напрежение. Най-важното при избора на моторна резачка е да прецените какви са вашите потребности, като с нашата селекция не е нужно да правите компромис с качеството за пари. Понякога и само трион за клони би ви свършил идеална работа.

С развитието на технологиите и усъваршенстането на производственият процес, повече и повече производители на мотори създават наистина качествени машини, без да е нужно да давате големи суми. С Praktis.bg можете да си позволите нещо, което ще ви служи дълго време.

1. Сила

Мощността при резачките е наистина важна част, тъй като работата и е челно да се среща с упоритостта на дървесните фибри, като това, което й позволява да реже е нейният двигател. За това, ако смятате да я използвате за целодневни употреби, намерете резачка, която може да ви предложи нужната мощност, за да преминете през сърцевината дори на най-плътното дърво.

2. Ергономичност

Ергнономичността не бива да се подценява, тъй като здравият захват е разликата между честата умора и дълга работа. При моторните резачки, контролът над машината е настина важен, тъй като естеството на машината е значително опасна – препоръчително е да носите защитен панталон, които ще ви предпази.

3. Преден гард

Предният гард е това, което стои непосредствено от ляво на шината и движещата се верига – наличието на такъв означава, че машината може да ви е значително по-полезна. Този гард ви позволява да упражнявате точка на опора при рязане, за да имате по-ефикасна техника.

Правилната техника на рязане би трябвало да имитира движението на ръчен трион (напред-назад), а да използва този гард като опорна точка, за да се люлее резачката надолу-нагоре.

Така можете по-ефикасно да срежете цилиндричната форма на дървото, като минимизирате площта на съпротивление. За това този привидно декоративен гард е от огромно значение – трябва да изглежда като гребен на петел, за да захапва добре той дървото и да ви дава адекватна опора.

При нас предлагаме и други режещи инструменти:

Praktis.bg – с нас не правите компромис

При нас можете да намерите наистина богат избор от моторни резачки, такива подходящи за домашно употреба, и такива пригодени за професионална експлоатация. Важното е, че в нашият магазин можете да намерите всичко нужно за вашата градина или двор.

Често задавани въпроси за резачки

Какви съвети за ефикасна работа с верижни резачки имате?
Кога е време да сменим веригата на триона?
Може ли да се замени масло за верига с горено масло?
Защо са ми тапи за уши при работа?
Заслужават ли си акумулаторните и електрически верижни триони?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: