За косачките роботи и новите Ландроиди на Worx - от А до Я

Имате голяма градина, но малко време за поддържането й? Все още нямате косачка робот? Веднага ви даваме няколко причини да ъпдейтнете поддръжката на градината с този незаменим помощник.

За косачките роботи и новите Ландроиди на Worx - от А до Я

Спестяват време

Вместо да губите по няколко часа на седмица в косене, можете просто да се настаните на някой шезлонг с хубава книга и да наблюдавате, как малкият ви градински приятел се грижи за ливадата.

По-добър резултат

Косачките роботи поддържат тревата в постоянно изряден вид, защото всеки ден могат да обхождат площта и да подстригват тревата в желаната височина.   

Няма отпадъци

Малките парченца трева, които косачките роботи отрязват по време на косенето остават върху тревната площ, като се превръщат в добър материал за подхранване на тревните площи, намалявайки нуждата от използването на тор, и спестявайки ви изхвърлянето на боклук.

По-безопасни са

В сравнение с традиционните, косачки и тримери за трева, роботите са доста по-безопасни, особено ако имате малки деца или домашни любимци. Те разполагат със сензори, които автоматично спират ножовете при повдигане, а стартирането им става с въвеждане на код.

Лесна поддръжка

Косачките роботи не се нуждаят от специална поддръжка – просто трябва да подменяте ножовете им веднъж в годината, което отнема около 5 минути. Почистват се с четка и влажна кърпа. Не изискват масла или филтри. Батерията издържа около 500 зареждания, а смяната й също става бързо и лесно.   

За косачките роботи и новите Ландроиди на Worx - от А до Я

По-екологични са

Косачките роботи изразходват много по-малко електричество, за разлика от традиционните електрически косачки и не замърсяват околната среда с вредни емисии, като бензиновите косачки.

Подходящи са за хора с алергии

Косачките роботи са най-доброто решение за хора с алергии. С тях те ще могат да се радват на красива ливада, без досадното кихане и подсмърчане, при прекия досег с тревата по време на косене с обикновена косачка.

Ако вече сме ви убедили в предимствата им, но се притеснявате, че няма да се справите с инсталирането на системата, може да погледнете инсталационните клипчета по-долу и да се убедите, че не е никак трудно.

 Ето накратко основните стъпки по инсталацията:

 1. Поставете станцията за зареждане на равен и сух терен близо до контакт за включване в електрическата мрежа, по възможност на сянка.
 2. Уверете се, че от двете страни на станцията има поне метър и половина прав участък без препятствия – при различните модели изискванията са различни, но колкото повече, толкова по-добре.
 3. Равният терен под станцията ви гарантира ефективно зареждане.
 4. Закрепете станцията за зареждане към земята с включените в комплекта крепежни елементи.
 5. Оголете единия край на ограждащия кабел с помощта на ножица.
 6. Вкарайте оголения край в указаната в упътването клема Вход, след което го прокарайте през водача на основата и се уверете, че излиза от станцията под ъгъл от 90 градуса .
 7. Започнете да ограждате зоната за косене като прикрепяте кабела за земята с помощта на колчетата през около 80 см. Кабелът трябва да е максимално близо до земята.
 8. Използвайте включения в комплекта шаблон, за да измерите разстоянието от кабела до края на вашия двор и спазвайте указаното в упътването отстояние.
 9. Защитете храстите, дърветата и други подобни елементи, като ги заобиколите с кабела
 10. След като оградите зоната за косене, трябва да свържете другия край на кабела към клема Изход.
 11. Включете станцията за зареждане към електрическата мрежа.
 12. Стартирайте косачката като следвате стъпките в ръководството за употреба.

 

Включените в комплектите фиксиращи колчета и граничен проводник са в зависимост от препоръчителната площ за косене за съответния модел косачка, но ако не ви стигнат винаги може да поръчате допълнително.

Ако не разполагате със сухо и сенчесто място, където да разположите станцията за зареждане, може да закупите специален гараж, който се продава като екстра към новите модели на марката Worx.

 За косачките роботи и новите Ландроиди на Worx - от А до Я

Новите Ландроиди на Worx могат да се възползват и от допълнителната екстра – цифрова виртуална ограда, която има сходна функция с тази на граничния кабел, само че се инсталира много по-лесно.

За косачките роботи и новите Ландроиди на Worx - от А до Я

Косачките роботи не се нуждаят от програмиране - те са толкова интелигентни, че сами се настройват към спецификата на вашата ливада, за да си изработят перфектния график за косене, без нужда от настройване или програмиране. След края на косенето или когато батерията им се изтощи те се връщат в станцията за зареждане.  

За косачките роботи и новите Ландроиди на Worx - от А до Я

Новите косачки роботи на Worx разполагат с WiFi връзка и могат да се управляват през телефон с помощта на смарт приложение, така че да следите в реално време, как върви косенето на ливадата или да давате допълнителни команди, ако се налага.

Новите Ландроиди  разполагат с опция за допълване с един куп аксесоари, като например радиовръзка, осигуряваща постоянна онлайн връзка за вашата косачка в радиус от 1 км около вашия рутер и GPS за локализация, който може да ви помогне да намерите косачката в случай на кражба.

За косачките роботи и новите Ландроиди на Worx - от А до Я

Инсталирането на аксесоарите е максимално улеснено, така че буквално всеки да може да се справи бързо и лесно.

За косачките роботи и новите Ландроиди на Worx - от А до Я

За косачките роботи и новите Ландроиди на Worx - от А до Я

Косачките роботи се справят без проблеми с тесни участъци и не се плашат от наклонени терени с ъгъл до 35°. Толкова са безшумни, че могат да работят и през нощта.

За косачките роботи и новите Ландроиди на Worx - от А до Я

Косачките роботи на Worx ви дават и допълнителен бонус – можете да ползвате тяхната батерия за всички останали акумулаторни инструменти 20V на марката.

За косачките роботи и новите Ландроиди на Worx - от А до Я

Покупката на косачка робот е наистина добра инвестиция в перфектна поддръжка на градината и повече време за почивка и забавления. На praktis.bg ще намерите косачки роботи Worx и Landxcape, както и аксесоари и консумативи за тях.

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: