Как да изберем и инсталираме градинска барака

Градинските бараки са супер функционални. Могат да се използват за съхранение на градинска техника, инструменти, градински мебели, велосипеди, а защо не и като малък летен офис, разположен в уединено кътче от градината.

Как да изберем и инсталираме градинска барака

Ако човек го бива в строителството, би могъл да си набави необходимите материали, както и проект, и сам да си изгради градинска барака. Другият вариант е покупката на готова градинска барака, която се  сглобява лесно без специални инструменти.

Сглобяемите градински бараки са изработени от устойчиви материали, които не поддържат горенето, не ръждясват, не гният, не променят цвета си. Устойчиви са на външни влияния: UV лъчи, дъжд, сняг, вятър и други. Лесно се почистват и не се нуждаят от специална поддръжка. Освен това бараките се сглобяват лесно, могат да се заключват, както и да се боядисват в цвят по избор, а някои модели разполагат дори с вградена пасивна вентилация и двойни стени за по-добра изолация.

Ако обмисляш покупката на сглобяема градинска барака, виж нашите съвети, с които изборът и инсталирането на бараката ще е лесно като 2 + 2 = 4.

 Как да изберем и инсталираме градинска барака

Предназначение

Първото нещо, което трябва да имаш предвид е, за какво ще използваш градинската барака. Разбира се, че може да я използваш за най-различни цели, които с времето да се променят, но ако искаш да я използваш за нещо определено, е добре да избереш такава барака, която притежава най-добрите характеристики спрямо твоите конкретни нужди. Например ако смяташ да я използваш основно за съхранение на градински мебели, се увери, че е достатъчно голяма, и че мебелите могат да минат през вратата й. Ако планираш да използваш бараката като домашен офис през летните месеци е добре да избереш такава с прозорци, които ще ти осигурят неоходимата светлина и уют.

Големина

Ще се отнася до големината на бараката трябва да се съобразиш, както с необходимото ти пространство за съхранение вътре, така и с големината на самата градината. След като решиш, какъв размер барака ще ти е необходим, избери малко по-голям - винаги е добре да разполагаш с допълнително място, вместо да не ти достигне.

 

Как да изберем и инсталираме градинска барака

Местоположение

Предварително определи местоположението на бараката, както и ориентацията й, за да си сигурен, че ще пасне на пространството и ще е максимално функционална. Увери се, че зоната е възможно най-безопасна и защитена. Накратко ти трябва равна повърхност, далеч от надвиснали дървета, за да избегнеш риск от падащи клони; колкото е възможно по-сухо място, което няма вероятност да бъде засегнато от евентуални наводнения, и достъп от всички страни за лесна поддръжка.  В случай, че планираш да прокараш електричество в бараката, избери локация, която ще е удобна за електрифициране. Ако за теб е важно да имаш бърз достъп до бараката, може да я долепиш до стената на къщата – така всичко ще ти е на една ръка разстояние.

Как да изберем и инсталираме градинска барака

Дизайн

Дори и градинските бараки имат собствен стил! Произвеждат се в най-различнни декори – тъмен, светъл или комбинация от контрастиращи цветове; в рустикален, индустриален или модерен стил. Избери тази, която най-добре се вписва в твоята градина и я превърни в силен акцент, който ти носи удовлетворение.

Как да изберем и инсталираме градинска барака

Как да изберем и инсталираме градинска барака

Етажерки

Някои бараки разполагат с опция за монтиране на етажерки – чудесна екстра, с чиято помощ ще може да сместиш повече вещи и да въведеш ред. Инвестицията в няколко етажерки ще ти осигури нужното удобство, за приятна и спорна работа.

Как да изберем и инсталираме градинска барака

Градински скрин / ракла

Градинската ракла също е добра опция за съхранение на градински вещи. Ако нямаш възможност за закупуване на цяла барака, една ракла би могла да побере  няколко лопати, пръскачка, ножици, градински аксесоари, възглавници, детски играчки и т.н. Градинските ракли са подходящи за по-малки градини, които не разполагат с пространство за барака, както и за по-големи тераси.

Как да изберем и инсталираме градинска барака

На страницата ни Градина, ще намериш още много идеи и предложения. Възползвай се от изгодните цени на praktis.bg или на място в нашите строителни хипермаркети.

 

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: