Гребла

Листопад, естественото отпускане на дърветата в подготовка за зимен сън, красиво явление, което обаче е съпътствано от задължителното събиране на тонове листа.

На помощ идват различните гребла, които можете да намерите на Praktis.bg, като всяко едно от тях изпълнява функцията си по различен начин.

Ако целите събирането на по-широки листа и имате нужда от здрава гребло, то тези с по-малко зъби ще са ви полезни, фините зъби са за събиране на трева, шишарки или по-дребни иглички.

Като цяло градинарят се познава по работата си, а тази работя няма как да се свърши добре без правилните градински инструменти, за това при нас можете да намерите всичко необходимо.

Най-добрият съюзник през есента – най-различни гребла

Става ясно, че без помощ човек не може да се оправи, за това при нас можете да намерите всякакви гребла и спомагателни инструменти като вили с различен брои зъби, аератори за освежаване на поляната и търмъци. Има причина за съществуването на толкова много различни инструменти.

И да, наистина можете да свършите много работа само с един инструмент, но да събирате шума с фино гребло е меко казано мъчително. За това е препоръчително, за да си спестите грижите и усилията, да си вземете правилният инструмент за по-леснa и ефикасна работа.

Работата на аераторите

При нас можете да намерите най-различни градински инструменти, като един от най-интересните е аератора. Когато се грижим за ливадата си, рядко се замисляме за окисляването на почвата и корените на тревата.

Аераторът е проектиран с две различни страни, които имат различни функции, зъбите на едната страна имат полумесечна форма с остър ъгъл сочещ към дръжката. Другата страна има по-малки и нарядко зъби, които се използват за събиране на шумата и подтревните остатъци.

Ролята на тази приставка е да „разреши” вашата ливада, за да може да се допусне повече кислород, като отнема умрялата или немощна трева от долните слоеве. Младата и здрава остава отгоре, като има възможност да взима повече кислород и хранителни вещества от почвата.

Допускането на кислород в почвата позволява за по-доброто гниене на органичната материя в почвата, което служи за тор на тревата.

Така подсигурявате здравата и тучна трева, която има възможност да пусне по-дълги и издръжливи корени – с тях тя може да достигне до нови запаси от азот, за да подпомогне своят растеж, и да придаде по-завършен вид на двора.

Широки и фини гребла

При нас можете да намерите всякакъв вид гребла, като по-широките са проектирани за събирането на по-голямо количество трева наведнъж. По-фините от друга страна са направени за внимателното и нежно събиране на листа, без да се отнеме горният слой на тревните площи.

Различният разред на зъби по греблата оставя различни следи в почвата, като по-нарядко е подходящо за дълги треви, по-начесто за по-фини и млади ливади.

Тази технична специфика има отражение на красотата на вашата градина, като правилният инструмент или градинска машина може да е разликата между мъчна поддръжка и приятно преживяване.

Ако цените вашето време и искате да постигнете най-добрите резултати, възползвайте се от нашата селекция още днес и си спестете излишни усилия или щети по градината.

Подпомогнете растежа на тревните си площи, премахнете падналите листа с ефикасност, изравнете повърхността и махнете шумата – всичко с няколко елементарни инструмента!

Често задавани въпроси за гребла

Аератора води ли се гребло?
За какво се ползват металните гребла?
Заслужават ли си разгъваемите гребла?
Гребло с по-фини или по-редки зъби е по-добре?
Вилите могат ли да се използват за обработка на почва?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: