8 идеи за декорация в градината

Прясно окосена трева, разцъфнали цветя и добре оформени храсти! Звучи супер, обаче ти се иска да вдигнеш още малко нивото в твоята градина. Ето няколко идеи, които ще превърнат обикновената градина в истински разкош.

Градински алеи

8 идеи за декорация в градината

Градинските алеи трябва да преминават през градината, да осигуряват достъп до всички кътчета и да насочват към интересни фокусни точки, като фонтани, арки, люлки и т.н. Относно настилката, традиционните правоъгълни плочки са функционални, но да си го кажем в прав текст, не са кой знае колко  естетични. За разлика от очарователните неправилни форми, които може да създадеш, ако си поиграеш с нашите форми за павета направи си сам. Как се работи с тях, може да прочетеш тук.

Градинска арка

8 идеи за декорация в градината

Всяка градина заслужава подобаваща арка. Градинските арки са чудесен начин да внесеш романтична атмосфера и да създадеш интересен декоративен акцент. Задължително посади в близост увивни растения – те обожават арките и скоро ще плъзнат нагоре в прекрасна композиция.

Градински фонтан

8 идеи за декорация в градината

Водните съоръжения, като фонтани или малки езерца създават успокояваща атмосфера, привличат малки птички и могат да се превърнат в чудесен декоративен акцент. Избери фонтан, който отговаря на мащаба на твоята градина и допълва нейния цялостен стил. Този от снимката със сигурност ще придаде аристократично излъчване на градината ти. Изработен е от бетон, с добавки за мразоустойчивост и водопропускливост, които осигуряват дългогодишното му безпроблемно зимуване на открито.

Градинска палисада

8 идеи за декорация в градината

Отдели  зоната на тревата от тази на цветята с помощта на градинска палисада. Поставянето й е наистина лесно и позволява експериментиране с формата. Градинската палисада е изработена от устойчив материал с траен цвят, водо- и слънцеустойчива е и не изисква специална поддръжка.

Градинско осветление

8 идеи за декорация в градината

Перфектната декорация за летните вечери на открито несъмнено са градинските лампички. Те създават неповторима атмосфера, подходяща за партита или романтични вечери. Соларните лампички са много добър вариант за градинско осветление, тъй като не се нуждаят от изграждане на захранваща инсталация,  могат да бъдат поставени почти навсякъде и няма да натежат на сметките ти за електричество, защото се захранват само от слънцето.  С помощта на соларните лампички може да създадеш атрактивна атмосфера и да подчертаеш градинските алеи и зоните за сядане.

Градински фигури

8 идеи за декорация в градината

Джуджета, таралежи, патици, охлюви и всевъзможни други образи, с чиято помощ градината ти ще се пренесе в чудния свят на приказките и ще закипи от живот. Градинските фигури са изработени от издръжлив материал и не се нуждаят от поддръжка. Ако си падаш по дребни животинки и приказни герои, градинските фигури са идеалната декорация за твоята градина.

Декоративен мулч

Червен, кафяв или оранжев – използвай мулч в любимия си цвят, за да декорираш градинските лехи. Освен декоративните си функции, мулчът предпазва почвата от плевели и вредители, а растенията от измръзване, поддържа земята мека и предотвратява прекалено бързото изпаряване на водата.

Декоративни камъни

Декоративните камъни ще придадат визуален интерес и текстура на твоята градина. Може да ги използваш, за да подчертаеш бордюра на пътеките, като декорация около водни елементи като езерца и фонтани, като мулч или както ти хрумне.

Не забравяй, че твоята градина трябва да отразява личния ти стил. Създай пространство, което ти носи радост. Забавлявай се, експериментирай с различни елементи и идеи, за да създадеш своята уникална градина!

8 идеи за декорация в градината

След като приключиш с декорацията, ти остава да създадеш уютно кътче за почивка, включващо пейка, хамак , шезлонг  или люлка, където може да се отпуснеш  и да се насладиш на резултата.

На страницата ни Градина, ще намериш още много идеи и предложения. Възползвай се от изгодните цени на praktis.bg или на място в нашите строителни хипермаркети.

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: