Бързата прохлада това лято идва с водна мъгла

Сещате ли се за онова усещане за бърза прохлада и приятна хидратация, докато случайно преминавате покрай тентата на някое заведение. Говорим за водната мъгла, или по-скоро за системите за водна мъгла, които вече са съвсем достъпно удоволствие за всеки дом и градина.

 Бързата прохлада това лято идва с водна мъгла

Ползите от това модерно изобретение не са никак малко, но накратко могат да бъдат обобщени в следните.

Охлажда и овлажнява въздуха

Водните микрокапки, създадени от дюзите, поглъщат топлината от околната среда и се изпаряват, охлаждайки и овлажнявайки въздуха, като по този начин ни предпазват от дехидратация в летните жеги. Водната мъгла е идеалното решение за охлаждане на открито в региони със сух и горещ климат.

Пречиства въздуха

Освен че разхлажда, водната мъгла филтрира въздуха, като сваля праховите частици на земята, осигурявайки ни по-здравословна среда за живот.

Предпазва от насекоми

Водната мъгла създава един вид водна пелерина, която държи насекомите далеч и предпазва вас и близките ви от евентуално ухапване или полазване.

Овлажнява растенията

Знаете, че някои растения обичат влагата и се нуждаят от ежедневно овлажняване на листата – с водната мъгла вашите зелени приятели ще се радват на перфектни условия за растеж.

Създава красив визуален ефект

Не на последно място е и красивият визуален ефект, който водната мъгла ще внесе във вашата градина или тераса, създавайки почти приказна атмосфера.

Бързата прохлада това лято идва с водна мъгла

В повечето случаи системата за водна мъгла се монтира на тераса или в градина, около чадър или тента. Инсталирането става наистина лесно.

Стандартно, комплектите за водна мъгла включват всичко необходимо: маркуч, който свързвате с източник на водоподаване (чешма) с помощта на адаптор; дюзи, които се монтират на маркуча, и които реално създават магията на водната мъгла и кабелни връзки, с които да прикрепите маркуча към желаното от вас място – тента, чадър или друго. Ако имате желание бихте могли да усъвършенствате системата с един таймер, с който да регулирате по-прецизно охлаждането.  

 

Бързата прохлада това лято идва с водна мъгла

Ако по една или друга причина инсталирането не е опция за вас, можем да ви предложим алтернативен вариант под формата на вентилатор с водна мъгла.

 Бързата прохлада това лято идва с водна мъгла

С него получавате кажи-речи същите ползи, но той ви дава една допълнителна – това е мобилността - може да пренасяте вентилатора в градинския павилион, на терасата или да го вземете на вилата през отпуската.

Бързата прохлада това лято идва с водна мъгла

Експлоатацията на вентилаторите с водна мъгла е съвсем лесна – просто наливате вода в резервоара, включвате към електрическата мрежа и се наслаждавате на прохладата.   

Както вече споменахме цените на системите за водна мъгла са съвсем достъпни, а ако ги хванете в промоция, може да се сдобиете с такава за по-малко от 20 лв. Ще ги намерите на praktis.bg с още много актуални сезонни предложения.

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: