Водна мъгла

За нас модерните хора комфорта е от огромно значение, какво ли не измисляме, за да избегнем неприятните температури, за дома има климатици, но когато сме навън какво можем да направим, когато температурите са високи?

Водна мъгла от Praktis.bg – нашата инвестиция в комфорта на всички наши посетители.

Как се инсталира водна мъгла

Идеята зад тази система е доста проста, пулверизирането на вода чрез ситни мрежи намиращи се на различни места по тръбички, като това къде се инсталират изцяло зависи от вас.

Водното налягане причинено от постепенно смаляващият се вътрешен диаметър на тръбичките увеличава ефективността на тази система и позволява постигането на наистина прекрасни резултати.

Създава се „водна риза”, която не само отнема жегата, но също така снема прашните частици от въздуха, което действа като филтрация на атмосферата.

Така можете не само да си спестите дискомфорт от летните температури, но също така можете да подсигурите своето респираторно здраве и комфорт.

Самият процес на вграждане

За да вградите тази напоителна система са ви нужни няколко минути подготовка, тъй като е важно да определите източника на самата вода, добре е да имате такъв наблизо или да удължите вече наличен такъв.

След това е важно да използвате адаптер, които пасва на изходящата тръба, която най-вероятно е по-голям размер от тази за водна мъгла.

Адаптера подсигурявате и напасвате наличната тръба от комплекта, след което разпределяте на зони различните активни места на тръбичката – така можете да постигнете пълно или частно покритие.

В ПРАКТИС също така ще откриете:

Какво изберете в крайна сметка зависи от вашата потребност – добрата новина тук, е че не е нужно голямо количество от вода наведнъж.

Малките изходи превръщащи нормалните водни капки в невероятно фини, създават напрежение в системата, която постепенно избутва водата през фините отвори. Ако целите да постигнете пълно покритие, можете да се възползвате от пълната силна на тази система.

Най-често срещана през лятото, тази система за охлаждане отдавна не се прилага само на заведения, но и може да се намери по-частните домове.

Поради своята ефикасност тази системи е предпочитана от много хора, като дори може да намери употреба по прозорците на жилища.

Водната мъгла като начин за напояване

Обичайно сме свикнали да виждаме тази система използвана за охлаждане, но тъй като все пак е вода падаща от високо, идва наум, че тя може да се ползва и като поливна система за двора.

Вторичната ѝ употреба, не е чак толкова предпочитана както, да речем, е капковото или различните разпръсквачи, но трябва да си признаете, че е интересна идея.

Водната „пара” нежно напоява листата на всичко в обсега си, и за разлика от капковото поливане, което полива директно в основата на растенията, тази система се грижи и за листата.

Повече растения имат способност да попиват влага и през другите части на своето тяло, като листата притежават голям капацитет за обработка на вода.

Друг добавен бонус на тази система, е че мие листата от прах, което е доста полезно, тъй като фините листа на цветята често умират поради напрашване.

Тъй като листата са като соларни панели, наличието на прах значително намалява тяхната ефикасност и способността на растението да прави обмен на веществата чрез фотосинтеза.

Добре поставена, системата за водна мъгла може да свърши две функции като едната е полезна за нас хората, а другата за нашите приятели растенията!

Често задавани въпроси за водна мъгла

Как работи водната мъгла?
Какви са предимствата на охлаждането с водна мъгла?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: