5 идеи за ъпгрейдване на терасата

Живеете в малък апартамент, обаче имате прилична тераса  с южно изложение. Използвате я основно за простиране... Не е за вярване!  

Бързо ще ви се прииска да я превърнете в летен оазис, след като видите с какъв потенциал разполага. Веднага ви даваме 5 идеи.

Настилка

Първата стъпка е да се погрижите са настилката. Съществуват различни опции: декинг, изкуствена трева или друг вид външна настилка.

5 идеи за ъпгрейдване на терасата

Декингът се прави от дървесни частици, полимери, добавки и стабилизатори, и на външен вид не се различава от дърво, само дето е по-здрав и не изисква почти никаква поддръжка. Приятен е на допир, така че ще можете да ходите боси по него през горещите летни дни.   

5 идеи за ъпгрейдване на терасата

Изкуствената трева е по-евтино и лесно решение, което моментално ще трансформира терасата ви в перфектна зелена морава. Тя е идеалният вариант ако живеете в жилище под наем или не желаете да правите големи инвестиции в имота.

Мебели

5 идеи за ъпгрейдване на терасата

Дори и малката тераса ще стане много по-приветлива ако я ъпгрейднете с масичка и столчета - за сутрешното кафе или лежерните уикенди вкъщи. Изберете пластмасов, алуминиев или дървен сет в зависимост от стила на жилището и вашите предпочитания. Ако обичате да майсторите разни неща дори бихте могли да си изработите сами мебели за терасата, използвайки палети или други евтини суровини.5 идеи за ъпгрейдване на терасата

Сенник или чадър

5 идеи за ъпгрейдване на терасата

За горещите летни  дни, когато търсим уюта на сянката. Освен че ще ви предпази от слънцето, сенникът / чадърът ще ограничи видимостта от съседните балкони и ще ви осигури необходимото уединение, за да може да релаксирате на открито.

 

Саксии с растения

5 идеи за ъпгрейдване на терасата

Дори и няколко саксии със зелени растения ще придадат свеж и привлекателен вид на балкона ви. Ако не сте запален градинар, изберете растения, които са лесни за гледане и не са претенциозни,  например подправки като босилек, салвия и т.н.  - ще съчетаете полезното с приятното и освен на красива тераса, ще се радвате и на вкусна храна. Подредете растенията  на цветарник или ги окачете на стойки за парапета на терасата, за да не заемат място. За момента още не е достатъчно топло, но ако разполагате с малък парник, бихте могли веднага да се заемете с градинарство.

 5 идеи за ъпгрейдване на терасата

Осветление

5 идеи за ъпгрейдване на терасата

Комплект соларни лампи или няколко градински фенера ще превърнат терасата ви в приказно кътче, където спокойно да разпускате през топлите летни вечери.  Не се ограничавайте само с традиционната лампа на тавана или стената – поставете осветителни тела на пода, на някоя малка странична масичка или друго удобно за вас място, за да създадете многопластова светлина.

Топлите месеци тепърва започват, така че сега е моментът да се погрижите за малкия си летен оазис и да се възползвате на макс. Посетете praktis.bg за още идеи и вдъхновение.

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: