Oбзавеждането на дневната в 5 елемента

При обзавеждането на дома често се повлияваме от общоприетите норми и модели, без да се замислим, какво реално ни е необходимо. Ето например тези 5 елемента и функцията им в съвременната дневна.

Диван

Сигурно всеки ще се съгласи, че диванът е най-важната част от дневната. Меката мебел е пространството, където си почиваме в края на деня, където посрещаме приятелите си, където събираме семейството за забавна кино вечер, където се излежаваме с книга в ръка или кратка дрямка пред телевизора. Диванът се превръща и в спалня за роднини и приятели, когато ни гостуват за по-дълго.

Oбзавеждането на дневната в 5 елемента

А какво е за вас диванът? Помислете как използвате меката мебел преди да преминете към покупката на такава. Чудесен вариант са диваните, съставени от различни модули, които могат да се разместват, позволявайки ви да модифицирате меката мебел по различни начини, за да ви е най-удобно.  

Секции и етажерки

Oбзавеждането на дневната в 5 елемента

Масивните секции от времето на соца, в които хората събираха половината си покъщнина, останаха в миналото. Съвременните секции имат по-скоро декоративен характер, осигурявайки ни малко място за прибиране и повече място за излагане, било то на произведения на изкуството или на семейни снимки от важни събития. Приветстваме тази тенценция – намалете до минимум мебелите, които само трупат прах и не ви оставят свободно пространство.

Oбзавеждането на дневната в 5 елемента

Етажерките са добра алтернатива на масивните секции. Те събират много вещи и могат да се използват като интериорни разделители, с чиято помощ  да обособите отделни пространства в дневната, например работен кът или трапезария.

Холна маса

Oбзавеждането на дневната в 5 елемента

Правилото, че по-малкото е повече и тук  важи с пълна сила. Обикновено холната маса се използва като поставка за дистанционно, мобилен  телефон или чаша с кафе. Най-добре е да  изберем малка маса и да си запазим повече свободно пространство за движение.

Oбзавеждането на дневната в 5 елемента

Дори сме склонни тотално да се разделим с централно разположената холна масичка и да я заменим с малка масичка отстрани на дивана – ще върши кажи речи същата работа, без да ни се пречка.

 

Табуретки

Oбзавеждането на дневната в 5 елемента

Малките меки столчета без облегалка, обикновено влизат в употреба, когато поканим повече гости, докато през останалото време само заемат място. Това обаче тотално се променя ако изберем  табуретки кутии, в които можем да съхраняваме един куп дребни вещи. Допълнителен бонус е възможността да ги сгънем и приберем, в случай, че нямаме нужда от тях.

ТВ шкаф

Oбзавеждането на дневната в 5 елемента

Телевизорът трайно се е настанил в дневната и с увеличаването на инчовете заема все повече и повече пространство. А заедно с него идват и допълнителни устройства като PlayStation, системи за домашно кино и т.н. Добре е да ги настаним удобно и по възможност да приберем всички кабели, иначе не е Фън шуй. Съобразете избора на ТВ шкаф с големината на телевизора, както и с колекцията ви от игри и филми, и най-добре си оставете малко място за няколко инча отгоре.

Oбзавеждането на дневната в 5 елемента

При избора на мебели преди всичко вземете под внимание вашите лични нужди, а не наложените модели. Ако нещо не ви е наистина необходимо, значи може спокойно да го пропуснете и да си запазите свободното пространство.

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: