7 свежи идеи за интериорни разделители

На много хора се налага да живеят в еднопространствени жилища, или да използват едно помещение за няколко различни цели. Най-доброто решение в тези случаи е да обособят отделни зони с помощта на интериорни разделители. 

Обикновено това са етажерки, паравани или плъзгащи се стени, но ако сте по-креативен може да създадете интериорни разделители от какво ли не. Ето няколко свежи идеи.

Етажерка

7 свежи идеи за интериорни разделители

Етажерката е най-лесният начин да отделите две зони в едно помещение. Можете да я използвате, за да обособите спалня в еднопространствено жилище, работно кътче в дневната или да отделите трапезарията от кухнята. Освен това етажерката ще побере голяма част от вашите вещи, като книги, кутии с дребни предмети, снимки в рамки, които искате да изложите и т.н. В жилища с индустриален стил бихте могли да използвате един или няколко стелажа  – ще ви свършат същата работа.

Параван

7 свежи идеи за интериорни разделители

Параванът е добър вариант за обособяване на спалня. Той не заема много пространство и може да се сгъне в случай, че нямате нужда от него. Освен че са функционални,  параваните имат и декоративна стойност и подчертават стила на помещението.

Плъзгащи се врати

7 свежи идеи за интериорни разделители

Вариантът с плъзгащите врати е малко по-труден като изпълнение, но пък ако държите на по-голяма уединеност е най-доброто решение. За максимален ефект използвайте матирано стъкло – то пропуска светлината, но скрива визуално отделената зона от другата част на помещението. 

Корниз със завеси

7 свежи идеи за интериорни разделители

Корнизът със завеси е сравнително лесен вариант за разделяне на пространството, който може да се използва в комбинация със стъклена преграда или самостоятелно – в зависимост от степента на отделеност, която търсите. Ако решите да минете с лесния вариант,  трябва просто да поставите корниз или шина, както и подходяща завеса.

Декоративна преграда

7 свежи идеи за интериорни разделители

Бихте могли да импровизирате и да създадете преграда от дърво или друг материал, която напълно или частично да скрива зоната. Тази от снимката внася допълнителна доза декоративност в интериора, благодарение на изчистените си геометрични мотиви.

Разделител от естествени материали

7 свежи идеи за интериорни разделители

Този вариант е идеален за феновете на природата, които искат да я интегрират в дома си по възможно най-неподправения начин. В случая интериорният разделител се състои от няколко кръстосани бамбукови стъбла, поставени в основа от декоративни камъни. Наистина е дзен. Виждали сме подобен вариант изпълнен с бреза, така че спокойно бихте могли да импровизирате с вида дървесина.

Комбинация от няколко елемента

7 свежи идеи за интериорни разделители

Ако всички тези варианти не ви допадат или ви се иска нещо по-интересно, което да отговаря на вашия стил, бихте могли да създадете ваш уникален интериорен разделител. Като например този, който наполовина е изграден от плътна стена от тухли, наполовина от дървени летвички, между, които симпатично се е вместила малка полица за книги.

За още идеи и вдъхновение отворете praktis.bg

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: