7 идеи за съхранение в дома

Новата година някак си естествено ни стимулира да сложим ред в жилището си и да се освободим от всичко излишно, за да направим място за новото. Почваме от кухненските шкафове с храни и подправки, минаваме през козметиката, и стигаме до дрехите и обувките.

Добре е да разполагаме с подходящо помещение, като таван или килер, където да подредим вещите, които не използваме в момента, но мисията е възможна и без такова помещение. Нужни са ви само няколко съвета за съхранение, които сега ще споделим с вас.

Стелажи

Стелажите са идеалният вариант за съхранение на вещи в килери, гаражи, мазета или други складови помещения. На тях може да подредите кутии, книги или други вещи.

7 идеи за съхранение в дома

В жилище с индустриален стил бихте могли да използвате стелажи и в помещения като спалня, дневна, кабинет и дори баня. Те могат да се превърнат в страхотен елемент от интериора и да поберат много вещи.

7 идеи за съхранение в дома

Бихте могли максимално да се възползвате от пространството, като разположите стелажи чак до тавана, но в този случай ще ви трябва и стълба.

 

Шкафове

7 идеи за съхранение в дома

Ако не обичате вещите ви да са на показ или искате да ги защитите по-добре, се насочете към PVC или метални шкафове за съхранение.  Те притежават функционалността на стелажите, но при тях всичко е прилежно прибрано зад плътните врати. Могат да се използват в мазета, тавани, килери или усвоени балкони.

Кутии за съхранение

7 идеи за съхранение в дома

7 идеи за съхранение в дома

Когато става въпрос за дребни вещи, на помощ ще ви дойдат кутиите за съхранение. Те могат да са текстилни или пластмасови, прозрачни или цветни, в зависимост от съдържанието и вашите предпочитания. Кутиите са идеалното допълнение към стелажите и могат да приютят голямо количество дреболии на няколко рафта.

Пликове за вакуумиране

7 идеи за съхранение в дома

За да приберем летните дрехи през зимата и зимните през лятото. Пликовете за вакуумиране са подходящи също за спално бельо, завивки или друг вид текстил. Използват се изключително лесно – просто ги пълните с дрехи, след което с помощта на прахосмукачка изсмуквате въздуха, намалявайки обема им няколко пъти. Основното им преимущество е, че пестят място, позволявайки ви да използвате пространството за съхранение по оптималния начин. Освен това предпазват дрехите и домашния ви текстил от молци, прах и влага. След като ги минимизирате може да ги поставите в раклата под леглото или гардероба.

Калъфи за дрехи

7 идеи за съхранение в дома

Някои дрехи, като например зимните палта, имат нужда от по-специално отношение. За тях е добре да използвате калъфи за дрехи и да ги окачите на сухо и проветриво място.  

Чанти за съхранение

7 идеи за съхранение в дома

Те са удобен вариант за дрехи или вещи, които искате да приберете, но все пак да са ви на една ръка разстояние - например под леглото. Има ги в различни размери, в зависимост от нуждите ви, отварят се с цип и разполагат с прозрачна страна, за да виждате съдържанието им.

Органайзери

7 идеи за съхранение в дома

След като приберете непотребните за момента неща, подредете добре останалите, като използвате органайзери. Те могат да са много полезни в чекмеджета, в които е трудно да се поддържа ред, както и за дребните принадлежности на домашните майстори.

Подреждайте разумно и не прибирайте неща, които е малко вероятно някога да използвате – по-добре ги подарете на някой, на който ще са полезни. Другият вариант е да ги дадете за рециклиране, за да заживеят нов живот под друга форма.

За още идеи може да посетите страниците ни Стелажи и Съхранение и организация.

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: