Декорацията в дома – финални щрихи

Нанасяте се в ново жилище. Обзавеждате го с всичко необходимо - мебели, настилки, завеси. Но все още нещо ви липсва? Декорация! Говорим за онези дребни детайли от интериора, които поставят финалните щрихи и превръщат жилището в истински дом. Даваме ви няколко идеи, които със сигурност ще ви вдъхновят.

 

Картини

Декорацията в дома – финални щрихи

Декорирайте с произведения на изкуството. Може да са репродукции на класически шедьоври или модерни картини от някой все още неизвестен автор – картините ще подчертаят стила на вашето жилище, като разкрият част от вашата индивидуалност. А и винаги може да ги използвате като тема за разговор ако комуникацията с гостите ви за вечеря не върви.

 

Снимки в рамки

Декорацията в дома – финални щрихи

Изложете снимките от последната си екзотична дестинация или тези от семейния албум в някое кътче от дома си. Този вариант ще ви излезе доста по-евтин в сравнение с картините - необходими са ви само няколко хубави рамки, за да пренесете позитивните спомени върху някоя стена от дома си. 

 

Огледала

Декорацията в дома – финални щрихи

Практични и функционални, огледалата могат да бъдат изключително подходящи за малки жилища. Те отразяват пространството и визуално разширяват помещенията двойно.  Допълнителният бонус е, че винаги ще виждате приятни хора насреща си.

 

Часовници за стена

Декорацията в дома – финални щрихи

Някои от тях са толкова красиви, че забравяш да погледнеш колко е часът. Предлагат се в разнообразни стилове – от класически до модерни. Часовникът може да се превърне в прекрасен акцент за някое всекидневно помещение или антрето на жилището.  

 

Вази

Декорацията в дома – финални щрихи

Повечето хора  вадят вазите когато по един или друг повод са получили букет с цветя, но те могат да бъдат много по-функционални. Бихте могли да ги превърнете в постоянен елемент от интериора като аранжирате в тях букет сухи цветя, а ако вазата е по-голяма и стъклена бихте могли да я напълните с  други декоративни елементи като мидички и рапани, есенни листа и шишарки или нещо друго, което ви хрумне.

 

Свещи и свещници

Декорацията в дома – финални щрихи

Малки чаени свещички в красив свещник или няколко големи свещи – идеалният детайл за ниската маса в хола или нощното шкафче в спалнята. Ароматните свещи имат и бонус функции – някои премахват лошата миризма от цигари, други гонят насекоми, а трети създават приятна релаксираща атмосфера.

 

Декоративни възглавници

Декорацията в дома – финални щрихи

За новия ви диван или спалнята. В модерни принтове или класически стил. Декоративните възглавнички внасят допълнителен цветен акцент в интериора и осигуряват една идея повече комфорт за вас и близките ви.

 

Декоративни кутии

Декорацията в дома – финални щрихи

Като например кутията за ключове в антрето, кутийката за бижута  на тоалетката в спалнята или кутията за чай на масата в трапезарията. Естествено, че можете и без тях, обаче с тях е много по-красиво и приятно.

 

Надяваме се, че с тези малки детайли новото ви жилище ще направи няколко крачки към мечтания от вас дом и ви пожелаваме приятно пазаруване на нашите страници.

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: