Табуретки

Една табуретка не само може да допълни вашата холна гарнитура, но може и да се използва за складиране, разнообразяване и акцентиране. В тази категория ще намерите богато разнообразие между семпли и екстравагантни модели и всичко по средата.

Какви видове табуретки предлагаме

С цел да покрием нуждите на възможно най-голям брой хора, ние направихме нашата селекция всеобхватна и безкрайно функционална. Нейният фокус е не само върху красотата и цветовете, но и върху евентуалните ползи, които един човек би имал от подобен артикул.

Основното деление между табуретките тук е между такива с ниша за съхраняване на вещи, и такива без. Има и модели, които са сгъваеми, и такива, които са пригодени за външно ползване – точно те са значително по-добра алтернатива от дънера или студен камък.

Това, което може да характеризира всички табуретки, е че са по-ниски от столовете, и могат да бъдат особено удобни за хора с проблеми в коленете. Идеални са като добавка към фотьойл или ъглов диван – идеални са ползване като място за релакс или ако имате нужда да вдигнете краката си.

Разполагаме и с детски табуретки, които имат специална ниша в центъра, в която можете да складирате играчки, завивки, одеяла и други принадлежности важни за играта на едно дете. Те са тапицирани с удобна и мека подплата, която омекотява сядането, а силната конструкция запазва целостта на мебелта здрава дълго време.

Кой е най-добрият избор за вас

Изборът ви зависи от няколко главни фактора, а именно:

  • Каква височина ви трябва;
  • Какъв вид налична друга мебел имате;
  • Дали си отива с наличната мебел;
  • За детска стая или всекидневна е;
  • Искате ли да е лек, с крака или с ниша за дрехи;
  • Какъв материал предпочитате – метал, пластмаса, дърво.

Като това само малка част от важните неща, които трябва да ви интересуват, ако искате да направите правилен избор от пръв път. Но дори да не сте толкова убедени от това, което сте взели, имате право да го върнете – а ако искате да си спестите времето и усилията, можете да се свържете с нас за помощ.

Има ли съображения при избирането на табуретка

Добре е табуретката да е поне четвърт педя, или 5 см, по-ниска от височината на дивана или фотьойла, на които ще седите. Друг важен фактор при избора е това до каква степен избраното ще си отива с това, което вече имате – би било неприятно и дори дразнещо ако се опитате да комбинирате две противоположни по естетика неща.

Друго съображение е това за тежестта и здравината на една табуретка. Кухите модели с място за вещи и багаж, макар и доста функционални, не са толкова способни да издържат цялата тежест на възрастен, колкото биха били дървените или металните.

Какво прави табуретките в Praktis.bg точно за вас

Това, което прави нашият онлайн магазин точното място за пазаруването на табуретки, са ниските цени и интересното разнообразие на дизайни, цветове и материали.

Няма значение дали сте ценител на фините неща, или просто търсите нещо, което да ползвате в гаража, на двора или градината, тук можете да намерите доброкачествена селекция, идеална за всеки в нужда.

Често задавани въпроси за табуретки

Как да избера табуретки, подходящи за дома ми?
Мога ли да използвам табуретки на открито?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: