9 идеи за дизайна на банята

Банята ти отдавна настоява за ремонт, но  не можеш да решиш, на какъв дизайн, да се спреш. Дали да е модерен, традиционен, рустикален  или луксозен? Дали да избереш светли или тъмни плочки? Душ кабина, параван или вана? Въпросите не са един или два. За да ти помогнем да избистриш концепцията ти предлагаме да погледнеш няколко  готови дизайна.

Баня Майолика

9 идеи за дизайна на банята

Елегантните златни детайли в тази баня, създават усещане за премерен  лукс, който в никакъв случай не се натрапва, но озарява пространството и му придава 5-звездно излъчване.  Неутралната цветова гама на плочките е идеалният фон за този изискан разкош. Декоративните плочки, с които е облицована едната стена, създават вълнуващ интериорен акцент, а дървесният декор на шкафа подчертава цялостната  цветова гама.

Баня Верезе

9 идеи за дизайна на банята

Чудесно решение, за тези които предпочитат  по-рустикалния стил, с повече дървени елементи и декоративни орнаменти. Тук дизайнерът е избрал да комбинира тъмната дървесина на мебелите за баня с плочки в сивата цветова гама, бял санитарен фаянс и сребристи смесители в ретро стил. Като приятен визуален акцент идват плетените кошове за съхранение на различни тоалетни принадлежности.

Баня Салса

9 идеи за дизайна на банята

Съвременна, функционална и елегантна баня, в приятна бежова цветова гама. Комбинацията между заоблените мивки и огледала, и правоъгълните шкафове и рафтове, създава чудесен геометричен дизайн, перфектно допълнен от шарката на декоративните плочки. Двете мивки са екстра, която всеки би оценил, а шкафовете и рафтовете осигуряват достатъчно пространство за съхранение. 

Баня Лина

9 идеи за дизайна на банята

Феновете на изчистения дизайн ще оценят семплия стил на това бижу. Тук сякаш всичко е в някаква перфектна хармония, но без да е скучно. Белите акценти в обзавеждането играят главната роля, на фона на кремавите плочки, в съчетание с елегантните хромирани детайли. Модерната баня сякаш е излязла от филм за бъдещето и щеше да е изцяло стерилна, ако не бяха декоративните плочки  в зоната с душа и ваната.

 Баня Амбио

9 идеи за дизайна на банята

Свежият и непретенциозен дизайн на баня Амбио очарова с раздвижени декоративни акценти и интересни дизайнерски решения. Преобладаващата кафява цветова гама в дървесен декор е чудесно допълнена от белия санитарен фаянс и червените акценти. Нишата в стената зад ваната е умело подчертана с декоративни плочки в кафяво и бежово.  Вградената тоалетна чиния пасва перфектно на изчистения дизайн, а над самата структура е изграден допълнителен рафт, за съхранение на тоалетни принадлежности.

Баня Перлато

9 идеи за дизайна на банята

Орнаментирани шкафове за баня, изящни смесители, осветителни тела и санитарен фаянс, както и плочки, имитиращи мрамор от най-висок клас. Тази баня определено не е за всеки, но ценителите на изящната красота ще се влюбят в нея от пръв поглед. Цветовата гама е ограничена до бяло и изключително бледи неутрални нюанси, в комбинация със семпли декоративни елементи.

Баня Марея

9 идеи за дизайна на банята

Баня Марея впечатлява със смелия си контраст между тъмната дървесина на мебелите и дограмата и светлата цветова гама на плочките и санитарния фаянс. Стилът е семпъл и минималистичен, но в същото време функционален.  Декоративните плочки подчертават нишата в стената над ваната и колоната до мивката, и осигуряват хармония между контрастните цветове.

Баня Пастел

9 идеи за дизайна на банята

Тази баня ще ви пренесе в прекрасна пролетна градина, дори навън да е -20 градуса. Свежите флорални мотиви, в комбинация с приятните дървесни декори, предразполагат да се отпуснете и да се насладите максимално на престоя във ваната или под душа.

Баня Мираж

9 идеи за дизайна на банята

Орнаменти, орнаменти, орнаменти. Серия  Мираж, с нейните плочки в марокански стил, внася в банята част от чудната ориенталска атмосфера, създавайки ярки декоративни детайли върху стените и пода на помещението. Цветовата гама е сравнително монохромна, а стилът минималистичен – наистина впечатляващо дизайнерско решение, комбиниращо два противоположни свята.

Ако вече си изчистил концепцията, може да отидеш на praktis.bg/banya,  за да поръчаш всичко необходимо за ремонта на банята.

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: