Секции и етажерки

Ако търсите универсално и еднократно решения за пространството в дневната си, то един от най-добрите избори е да си вземете секция и етажерки. Разпределението на етажерките има естетично и функционално значение, което определя усещането на едно помещение – ето какво друго трябва да знаете за тях.

Какви видове етажерки можете да намерите тук

Основните видове етажерки, с които разполагаме са за стена и с основа на земята – има такива със по-разчупено разпределение на рафтовете, и такива с по-стандартна геометрия. До голяма степен това, какъв вид етажерка изберете зависи от естетичните ви предпочитания, но има и доста голям практичен смисъл, като най-вече това какво ще складирате там.

По какво да разберете, че имате правилната етажерка

Разбирате, че имате правилната етажерка, когато хем получавате нужното пространство за съхранение на вещи, хем получавате естетично задоволство от избора си. Основните значими характеристики на една секция и етажерки е това те да са стабилни и да позволяват желаната от вас аранжировка на пространството в дневната или хола.

Секциите често са център на вниманието на един дом, не е случайно, че хората избират там да поставят своите телевизори. И както се променят формите на телевизорите, стават по фини и стилни, така и се променят формите и линиите на секциите, които стоят покрай телевизора.

Именно този фокус на пространството около телевизоионния шкаф, има значение – той е композиция, която има пространствено значение. На практика, за модерния дом, секцията е като рамка на картина, а центъра на картината е самият телевизор.

Целта е да се постигне хармония между всички елементи, и смятаме, че тук ще намерите нужното за да постигнете тази хармония, без значение какъв е размера на телевизора или хола ви. Тази хармония определя и това колко удоволствие ще изпитвате при използване – наблегнете и акцентирайте над конкретни аспекти на дневната.

Колко може да носи вашата етажерка

Товароносимостта на една етажерка зависи от материалите, които са ползвани при направа, как е монтирана и дали има основа на земята или е плаваща. Плаващите етажерки имат сериозна товароносимост, но е добре да бъдат монтирани удачно, препоръчително е да се ползват всички точки на монтаж и скоби, които ще получите заедно с пакетите плоскости.

Със съображение за сигурност, ви препоръчваме да държите тежките неща на по-ниските рафтове, и по-леките на по-високите. По този начин ще запазите центъра на тежестта на етажерката по близо до земята, което ще предотврати прекатурване и пресилване на горните крепежни елементи.

Етажерките с основи към земята, дори да не са плаващи или модулни, е добре също да бъдат прикрепени към стена, за да се гарантира абсолютна безопасност. Това важи освен ако желаете да имате мобилност, или не смятате да слагате тежки неща, като книги и посуда на тях.

При по-голямо натоварване, е желателно да подсигурите най-горните краища на етажерката, дори да е здраво стъпила на земята, тъй като неравности в пода могат да я направят лесна за прекатурване. Не рискувайте и използвайте подобаващ за дома ви монтажен метод.

Защо да изберете новата си етажерка и секция от Praktis.bg

Понеже ние можем да ви дадем гаранция за сигурност, качество на производство и стилна селекция без значение кое изберете. Богатият избор, невероятната комбинация от стилове, и добрите цени са наша запазена марка, на която вече хиляди се довериха – бъде и вие един от тях.

Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: