7 идеи за повече дзен на балкона

Градусите се вдигат и балконите на градските апартаменти стават все по-примамливи. Особено ако сме се погрижили да си осигурим нужните удобства и уединеност. Ако по някаква причина, все още не си го направил, ето няколко идеи, с които да превърнеш балкона в дзен кътче за релакс и спокойствие.

7 идеи за повече дзен на балкона

Декинг настилка

Декинг плочите са идеалната настилка за балкони и тераси. Те са устойчиви на атмосферни влияния  и ще ти осигурят дълготрайна стабилност и комфорт. Монтират се с клик система  и са лесни за почистване. Предлагат се в различни декори, така че да избереш и комбинираш според твоя вкус. Ако размерът им не пасва идеално на твоята тераса, може да запълниш празните ивици с декоративните камъни от следващата идея.

Декоративни камъни

Както вече споменахме, декоративните камъни, са чудесен детайл, с който хем да придадеш различна текстура на пода, хем да запълниш празните пространства, които са се получили след като си подредил декинг плочите. Ако разполагаш с голяма тераса, би могъл да отделиш една част от нея, да я покриеш изцяло с декоративни камъни и там да разположиш растения в саксии или дори малко декоративно фонтанче, обособявайки приятно дзен кътче.

Декоративна ограда

Повечето балкони са с прозрачни парапети, които осигуряват всичко друго, но не и уединение. Има решение и то се нарича декоративна ограда. Освен, че ще спре любопитните погледи, декоративната ограда ще придаде на балкона  ти горещо тропическо очарование. При нас ще намериш декоративни огради от клонки, бамбук и ракита – 100% натурални, подходящи за балкони, тераси и градини.

Изкуствена трева

По-лесният вариант да си осигуриш комфортна настилка  на балкона се нарича изкуствена трева. Тя се поставя бързо и лесно, устойчива е на UV  лъчи, а повечето модели разполагат с дренаж, който позволява на дъждовете да се оттичат. Изкуствената трева  се произвежда от устойчиви материали, които запазват структурата и цвета си за дълго време. Независимо от климата, валежите, слънцето и другите атмосферни условия, тя запазва свежия си вид.

Соларни лампи

Вечерно време през летния сезон балконът предлага незаменима прохлада и възможност за приятно прекарано време с любимите хора,  приятелите или хубава книга. Комплект соларни лампички биха добавили нужната доза романтика, за да направят вечерите ти наистина магически. Хубавото на соларните лампички, е че не се нуждаят от електрическа инсталация, може да ги поставиш, където си пожелаеш, без да се съобразяваш с контактите и са екологични, защото работят със слънчева енергия.

7 идеи за повече дзен на балкона

Декоративни пана

Терасата също има нужда от декорация, а нашите декоративни пана обичат както сенчести, така и слънчеви места. Те са винаги свежи, притежават отлична UV защита, произвеждат се в разнообразие от модели  и не изискват никакви грижи, освен почистване от време на време. Изработени от 100% чисти суровини, което ги прави подходящи за хора с алергии, които не трябва да си имат вземане-даване с различни цъфтящи видове. Окачват се на стената като най-обикновена картина и не заемат от подовото пространство – идеални са за малки тераси, в които всеки сантиметър е важен.

Балконски мебели

Балконски сет с ниска или висока маса, висящ стол или дори шезлонг – твоето дзен кътче се нуждае от мебели, в които да се разположиш най-удобно и да забравиш за ежедневните грижи. Избери обзавеждане според пространството, с което разполагаш и личния ти стил. Добави няколко декоративни възглавници за разкош и ароматни свещи за отпускане на сетивата. Ако се притесняваш от малки летящи досадници, продуктите с citronella ще ти осигурят сигурна защита с приятен аромат.

Повече вдъхновение ще намериш на praktis.bg или в нашите физически магазини.

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: