9 идеи за великденска декорация

Празникът на възраждащата се природа, по-известен в наше време като Великден,  идва още от древността. Езическият ритуал свързан с боядисването на яйца е познат в Африка, Древен Египет, Месопотамия и Персия. Днес обичаят продължава да се практикува както от християни, така и от мюсюлмани и юдеисти.

С течение на времето празникът е претърпял доста трансформации - покрай яйцата са се излюпили пиленца, а за капак към компанията им са се присъединили и палави зайчета, които според митовете ходят по къщите и крият шарени яйца.

Ако и ти нямаш търпение да напълниш дома си с яйца, зайчета и пилета, ето няколко супер вдъхновяващи идеи.

Гнездо

9 идеи за великденска декорация

След като имаме яйца, най-естествено е да ги поставим в гнездо. Може да го изработиш от сухи клонки или слама и да го декорираш с пролетни цветчета.

Венец

9 идеи за великденска декорация

За входната врата или интериора на дома. Започни, като създадеш кръгла основа от клонки или други подръчни средства, след което добави различни декоративни елементи – панделки, цветя, зеленина, декоративни яйца и каквото още ти хрумне.

Саксийки от черупки

9 идеи за великденска декорация

Използвай различни по големина черупки от яйца – от пъдпъдък, кокошка, а защо не и щраус. Внимателно направи дупка, така че по-голямата част от черупката да остане здрава, след което извади съдържанието. Ето, че вече имаш мини саксийка, която временно може да приюти малки растение по Великден.

Сладки

9 идеи за великденска декорация

Медени или маслени бисквити в различни форми - зайци, пиленца, пеперуди и каквото още ти хрумне. Изборът е твой, а глазурата е задължителна. Шарените сладки удрят с един куршум два заека – декорират масата и подслаждат душата.

Мека декорация Зайче

9 идеи за великденска декорация

За тези сладури ти трябват само няколко парчета плат и пълнеж от стара възглавница. Започни като си направиш шаблон от хартия, по-който да изрежеш парчетата плат, след което заший две по две парчетата, постави вътре пълнежа и си готов. Лесно е и дори хлапетата могат да се включат в изпълнението. Дългоухите приятели ще направят празника една идея по-цветен и уютен.

Поставки за яйца

9 идеи за великденска декорация

За тези няма нужда да запретваш ръкави – можеш да си поръчаш готови поставки за яйца от страницата ни Великденска украса – има ги в най-различни форми и цветове.

Яйца със заешки муцунки и уши

9 идеи за великденска декорация

Този проект е супер лесен и идеален за деца. Заешките ушета се изрязват от цветна хартия и се залепват с лепило или тиксо, а симпатичните муцунки се рисуват с подходящ флумастер.

Изрисувани яйца

9 идеи за великденска декорация

Боядисал си яйцата, обаче ти се иска да ги декорираш още малко? Може - трябват ти само четка и боички подходящи за храна. Оттам нататък всичко е в твоите ръце.

Знаменца

9 идеи за великденска декорация

За да вдигнеш празничното настроение с няколко градуса! Може да изработиш знаменцата от цветна хартия и въже за простиране или други подръчни средства. Използвай свежи пролетни цветове със закачливи шарки, а ако триъгълната форма ти е прекалено скучна, импровизирай с някоя по-нетрадиционна, като например зайчета.

9 идеи за великденска декорация

За още идеи посети страницата ни Великденска украса. Възползвай се от изгодните цени на praktis.bg или на място в нашите строителни хипермаркети.

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: