7 продукта за сложни зимни ситуации

Бяхме позабравили, какво е истинска зима, но тази година тя отново ни изненада и за няколко дни преобърна живота на хиляди хора, които останаха без ток, вода, телефон и интернет, откъснати от цивилизацията, заради непроходимите пътища. Природата показа силата си и ни накара да се замислим, колко сме зависими от модерните удобства. Не можем да се мерим с нея, но все пак има няколко неща, с чиято помощ, можем да се справим по-лесно в подобни бедствени ситуации. Ако и ти искаш да си подготвен виж нашите предложения за справяне със сложни зимни ситуации.

7 продукта за сложни зимни ситуации

Генератор

Най-лесният начин да осигуриш захранване за електроуредите вкъщи е да се оборудваш с генератор и гориво за него. Има различни видове генератори, като едни от най-разпространените са бензиновите. В Praktis ще намериш разнообразие от генератори с мощност от 650W до 7000W. При покупката на генератор е важно да обърнеш внимание и на характеристиката Автономност на работа, или по-просто казано, колко време ще работи генераторът с едно зареждане.

Соларни панели

Ако опазването на околната среда е приоритет номер едно за теб, решението е в соларната енергия. Най-екологичният начин да си осигуриш електрическа енергия е като метнеш няколко соларни панела на покрива. В България имаме доста слънчеви дни, така че инвестицията със сигурност ще се изплати, ще ти спести разходи за електроенергия и ще ти осигури независимост в бедствени ситуации. При нас освен панели ще намериш всички останали компоненти за изграждане на качествена соларна система, като инвертори, батерии, акумулаторни станции, кабели и други аксесоари.

Камина или газова печка

За да ти е топло без да правиш сериозни инвестиции. Камината на дърва или газовата печка са добър вариант за отопление през целия зимен сезон, който ти гарантира, че ще ти е топло независимо от проблемите с електрическата мрежа. А някои печки на дърва разполагат и с фурна, което означава, че освен топлото могат да ти осигурят и вкусна вечеря.

Снегорин

Представи си, че навън е навалял сняг, а ти току-що си си купил чисто нов бензинов снегорин. За нула време ще разчистиш двора и ще ти остане време да помогнеш и на съседите. Ако чистенето с лопата ти е дошло до гуша, мини на следващото ниво със снегорин от Praktis.

Бензинова резачка

Зимните бури оставят след себе си счупени клони и паднали дървета. В такива моменти е добре да разполагаш с бензинова резачка, с която бързо ще се справиш с пораженията и ще осигуриш дърва за камината.  

Вериги за автомобилни гуми

За да вдигнеш проходимостта с няколко сантиметра. Обикновените гуми не могат да се справят със снежната настилка, но комплект качествени вериги могат да те заведат до някои наистина важни локации по време на сложни зимни ситуации.

Зимнина

Добрата стара зимнина ще е жизненоважна, ако се окажеш откъснат от света и без опции за пазаруване. Не говорим само за компоти и туршия. В миналото хората още от лятото са започвали подготовката за зимния сезон като са консервирали и изсушавали наличните плодове и зеленчуци, а в началото на зимата са произвеждали наденици и други продукти от месо. Бурканите със зимнина, връзките с изсушени плодове и зеленчуци, както и месните деликатеси са супер ценни по време на екстремни ситуации.

Заповядай на praktis.bg или в нашите хипермаркети, за да си осигуриш комфорт и спокойствие през зимния сезон.

 

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: