5 идеи за новодомци, които ще превърнат жилището в дом

Местиш се в нов апартамент. Всичко е супер, освен стреса, свързан с цялата работа, която трябва да свършиш, за да превърнеш новото си жилище в дом. Продължавай да четеш и ще разбереш, как в няколко лесни стъпки да внесеш уют и да придадеш характер на интериора.

5 идеи за новодомци, които ще превърнат жилището в дом

Промяна на пейзажа

Или иначе казано – пребоядисай стените. Това е най-лесният начин да персонализираш пространството и да го превърнеш в свой дом. Може да използваш готов интериорен латекс  или да се възползваш от опцията за тониране на бои в нашите физически магазини. Би могъл да експериментираш с интересни идеи за декорация с боя или да заложиш на класически едноцветен вид.  Ако не си падаш по боядисването, може да залепиш тапети или да използваш стенни облицовки, с които да постигнеш дори още по-ефектен вид. 

Стъпи на меко

Новият килим е чудесен и супер експресен начин да създадеш усещане за домашен уют и да внесеш личен стил в интериора – стъпалата ти моментално ще усетят, че са си вкъщи.  Избери десен, който създава стилен контраст с мебелите и обзавеждането или комбинирай два килима, за по-интересен визуален ефект.

Дяволът е в детайлите

Огледала, картини, часовници, декоративни възглавници или други дребни детайли. Независимо дали харесваш модерен, класически, ретро, рустикален или друг интериорен стил, малките акценти в обзавеждането са бърз и лесен начин да персонализираш пространството. Избирай ги в нюанси, които допълват  и подчертават цветовата схема на помещенията. Повече за цветовете може да научиш от статията Психология на цветовете в интериорния дизайн.

 

Светлини, камера, екшън

Осветлението има способността да създава уют и уникална атмосфера във всяко помещение. Огледай се за интересни настолни лампи или лампиони, които да се впишат в стила ти и да добавят още малко усещане-за-дом-в-новия-ти-дом. Монтираните в тавана или стените осветителни тела са малко по-трудоемки за смяна и понякога изискват професионална намеса, но резултатът си струва.

Цветната температура на крушката също играе ключова роля. Дали ще избереш крушка с жълта, неутрална или синя светлина до голяма степен определя атмосферата в помещението. За повече уют бихме препоръчали топлата жълта светлина с цветна температура 2700K.

Посей семената

Ако новият ти дом изглежда някак празен, растенията са идеалният начин да запълниш пространството. Те ще ти осигурят кислород, ще внесат усещане за природа в дома ти и ще създадат атмосфера, подходяща за релакс и почивка.

Малките саксии с растения са идеални за подпрозоречните первази, където ще получават достатъчно светлина. Добър вариант също е да ги поставиш във висящ от тавана плетен цветарник или метален цветарник за една или няколко саксии, който да позиционираш близо до прозорец.  

Големите саксии с растения ще стоят чудесно на пода в ъглите на помещението – така ще им осигуриш достатъчно простор, за да растат максимално на ширина и височина.

5 идеи за новодомци, които ще превърнат жилището в дом

С помощта на малко цвят, комфорт, светлина и зеленина новият ти апартамент ще се превърне в място, което наричаш дом. А с нашите продукти, няма да ти се наложи да ограбваш банка, за да платиш всичко необходимо. Очакваме те на praktis.bg или в някой от нашите физически магазини.

 

 

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: