Интериорни тенденции 2023

Иска ти се да освежиш дома или планираш цялостен ремонт? Не бързай и първо се запознай с последните модни тенденции в интериора.  Може да се вдъхновиш за нещо по-дръзко и интересно. Помни, обаче, че тенденциите идват и си отиват, а ти трябва да живееш с интериорните си решения следващите няколко години. Бъди разумен и избери тези, които наистина ти носят радост и пасват на твоя начин на живот.

Индивидуализъм

Или казано по-просто – създай интериорен дизайн, който е отражение на теб. Не позволявай на „правилата“ да контролират избора ти, комбинирай цветовете и мебелите, които работят най-добре за твоя дом и стил. Ако копираш дизайните от сайтовете за интериорен дизайн най-много да свършиш с кухня като на съседа.

Интериорни тенденции 2023

Втора употреба

Най-лесният начин да създадеш уникален интериор е използвайки мебели и обзавеждане втора употреба. Независимо дали ще пазаруваш от някой антикварен магазин или от битака, винаги може да намериш винтидж или класически предмети, които да се впишат в твоя интериор и да му придадат неповторимост. Рециклирането и повторната употреба помагат за опазването на планетата и са чудесен начин да спестиш пари.

 

Смели цветове

Интериорни тенденции 2023

Минималистичните бяло и сиво вече не са интересни. На сцената на интериорния дизайн през 2023 излизат богати, дълбоки и драматични цветове като тъмносиньо, тъмнозелено и бургундско червено. Можеш да боядисаш с тях стените или да играеш на сигурно като ги внедриш чрез мебелите, килима, завесите или декорацията.

Мрамор

Интериорни тенденции 2023

За кухнята или банята. Колкото по масивен, толкова по-добре. Използвай го за плотове, гръбчета или дори камината – експериментирай на воля. Мраморът в ярки контрастиращи цветове приковава погледа към себе си подобно на произведение на изкуството и придава изисканост на всяко помещение.

Бежово и кафяво

Интериорни тенденции 2023

Ако не си правил ремонт последните няколко години, през които на мода бяха бялото и сивото, значи може все още да си на вълна бежово и кафяво. Толкова по-добре за теб, защото кафявите нюанси се завръщат тази година. Както вече споменахме на мода са наситените цветове, така че ако имаш тъмнокафяви мебели, килими, завеси или друг вид обзавеждане – запази ги и изгради новия си интериор около тях.  Ако нямаш винаги може да стоплиш светлия си интериор с няколко елемента в шоколадов нюанс, било то картини, статуетки или други произведения на изкуството.

Хобита

Интериорни тенденции 2023

Друг начин да придадеш уникалност на интериора на дома си е като вплетеш в дизайна своите хобита. Например ако обичаш книгите,  може да отделиш някое кътче (или цяла стая, ако разполагаш със свободна) за четене с удобно кресло, настолна лампа и библиотека. Феновете на музиката, могат да обособят такова пространство около грамофона и колекцията си с любими плочи. А за дзен будистите това ще е зоната пред източния прозорец, където разстилат постелката за йога, палят ароматни пръчици и поздравяват слънцето със сутрешните си практики.

Монохромни помещения

Интериорни тенденции 2023

Представи си стая, в която цветът на стените съвпада с този на килимите, завесите, мебелите и всичко останало. Наистина смело решение, което визуално разширява пространството и те потапя в настроението на един цвят.

Картинна галерия

Интериорни тенденции 2023

С нея може да подчертаеш някоя ъглова зона, така че да я отделиш визуално в пространството. Стои чудесно по протежение на стълбите и поставя драматичен акцент върху стените на помещения с висок таван. Този тренд сякаш винаги ще е актуален и дава необятни възможности да изразиш себе си и да създадеш своя уникален уют.

За още интериорни идеи и решения в обзавеждането на твоя дом посети страниците ни Дом и Мебели. Възползвай се от изгодните цени на praktis.bg или на място в нашите строителни хипермаркети.

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: