Самозалепващи пана за облицоване - бързи, смели, сръчни!

Интериорният дизайн ти е страст и ръцете те сърбят да се захванеш с поредния DIY проект, обаче имаш малък бюджет и също толкова свободно време. Имаме решение – самозалепващи пана за облицоване на стени.

Какво представляват самозалепващите пана?

Те са изработени от ПЕ пяна, а дизайнът им имитира най-различни облицовки като традиционните: камък, тухли, плочки, дървесина, както и по-нетрадиционни модерни дизайни и принтове. Някои модели са с релефна повърхност, която създава допълнителен декоративен ефект.

Самозалепващи пана за облицоване - бързи, смели, сръчни!

Върху задната им страна има нанесен слой лепило, който ти позволява след отстраняване на предпазната хартия да залепиш паното бързо и лесно.

Самозалепващи пана за облицоване - бързи, смели, сръчни!

Самозалепващите пана се предлагат в различни формати - квадратни или правоъгълни, с размери, които ти дават възможност да работиш лесно, но в същото време бързо, като например 70х70см или 30х60см.

Защо да избереш самозалепващи пана?

Самозалепващите пана имат доста преимущества в сравнение с другите облицовки и сега ще направим едно бързо кръгче през тях.

  • Лесно поставяне

Не са нужни специални умения – отлепваш, залепваш и готово – дори може да хванеш хлапето да ти асистира, за да свършите по-бързо и после да ходите в парка. Ако размерът не пасва идеално просто отрежи с ножица излишната част.

Самозалепващи пана за облицоване - бързи, смели, сръчни!

 

  • Водоустойчивост

Водоустойчиви са и лесно се почистват при евентуални инциденти с течности като кафе, вино или други подобни. Просто забърсваш с влажна кърпа и са като нови.

Самозалепващи пана за облицоване - бързи, смели, сръчни!

  • Топлоизолация

Самозалепващите пана имат добри топлоизолиращи свойства и могат да свършат чудесна работа за облицоване на някоя външна стена в дома ти - хем ще ти е стилно, хем ще ти е топло. Ще намалиш топлинните загуби, както и сметките за отопление.

  • Прикриват неравности и дефекти

Самозалепващите пана са идеални за прикриване на неравности или други дефекти по повърхността на стените, като  например детски рисунки с червило или други подръчни средства.

  • Достъпни са

Цените на самозалепващите пана са супер изгодни сами по себе си, а като си направиш сметката, че не е нужно да закупуваш допълнително лепило и да наемаш  майстор, стават още по-примамливи.

  • Лесно се ремонтират

За разлика от други материали, при които ремонтът може да се окаже трудоемко занимание, свързано с търсене на майстори, къртене и други разправии, при тези пана просто трябва да отлепиш повреденото пано и на негово място да залепиш ново.

Как да декорираш със самозалепващи пана?

Може да използваш самозалепващи пана, за да подчертаеш определена зона или една от стените в помещението. Не прекалявай, защото ефектът може да се превърне в дефект. Ето няколко идеи, които да те вдъхновят за твоя интериорен проект.

  • Топлоизолационно самозалепващо пано Modern Circle

Монохромният интериор в тази дневна чудесно се допълва от релефния дизайн на пано Modern Circle, който създава интересен акцент само с текстура, без да използва цвят.

Самозалепващи пана за облицоване - бързи, смели, сръчни!

  • Топлоизолационно самозалепващо пано Дървени трупи

Фен си на дървесния декор, обаче не ти допада изсичането на дърветата – решението е пано Дървени трупи. Използвай го на воля без никакви угризения на съвестта – нито едно дърво не е пострадало при изработването му.

Самозалепващи пана за облицоване - бързи, смели, сръчни!

  • Топлоизолационно самозалепващо пано Детски балон

Цветният дизайн на пано Детски балон пренася децата в приказни светове и стимулира тяхното въображение. Осен това паното е лесно за почистване, което го прави перфектен вариант за детската стая.

Самозалепващи пана за облицоване - бързи, смели, сръчни!

За още вдъхновение отиди на praktis.bg, където ще намериш разнообразие от самозалепващи пана и всякакви други материали, с които да реализираш идеите си.

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: