5 причини да избереш естествен трислоен паркет

Чудиш се, каква настилка да избереш за новия си дом и колкото повече разглеждаш, толкова повече се объркваш. Разбираме те. При избора на настилка трябва да мислиш едновременно за дизайн, функционалност, монтаж, поддръжка и не на последно място бюджет. Сред огромния избор на пазара е много лесно да се подведеш, затова те съветваме да проучиш всички детайли преди да пристъпиш към действие. Ето и 5 основателни причини да избереш естествен трислоен паркет.

7 причини да избереш естествен трислоен паркет

Стилен дизайн

Каквото и да си говорим, човек избира с очите си и дизайнът е първата причина да се спрем на даден модел. Ето защо е важно да разполагаме с богат избор от декори. Тези трислойни симпатяги идват в 9 ярки естествени декора, подходящи както за модерен, така и за традиционен стил.

7 причини да избереш естествен трислоен паркет 7 причини да избереш естествен трислоен паркет 7 причини да избереш естествен трислоен паркет
7 причини да избереш естествен трислоен паркет 7 причини да избереш естествен трислоен паркет 7 причини да избереш естествен трислоен паркет
7 причини да избереш естествен трислоен паркет 7 причини да избереш естествен трислоен паркет 7 причини да избереш естествен трислоен паркет


Издръжливост

Паркет Diana Forest се състои от три слоя, като горният е с дебелина 2.5 мм и е защитен с 5 слоя акрилен полуматов UV втвърден лак - 3 слоя грунд лак и 2 слоя UV втвърден повърхностен керамичен лак. Паркетът е тестван на триене, удар и драскане и идва с гаранция от 20 години.

Лесен монтаж

Трислойният естествен паркет се монтира супер лесно с помощта на клик система. Всеки домашен майстор ще се справи стига да разполага с чук, рамо за сглобяване, дървен блок, трион, метър, молив, макетен нож и нивелир. Ако си новобранец в монтирането на паркет ще ти е полезно да изгледаш клипа с инструкцията за монтаж към избрания от теб паркет, след което си готов за действие.

100% дървесина

Паркетът Diana Forest произхожда от скандинавските страни, където местните жители традиционно използват масивна дървесина за подова настилка. Подовете от масивна дървесина обаче имат един съществен недостатък – при среща с влага, те започват да се подуват. В отговор на това предизвикателство, скандинавците създават продукт, който съчетава красотата на естественото дърво с устойчивостта на деформация, причинена от влагата. Те комбинират повърхностен слой от масивна дървесина – дъб или ясен, с два слоя бор, като по този начин получават 100% естествен паркет.

Екологичен продукт

Паркетите Diana Forest се произвеждат по екологична технология, с грижа към природата и мисъл за бъдещето на планетата. Остатъчните продукти са сведени до минимум, доказателство за което е и дължината на дъските в един пакет – общо са седем като шест от тях са с дължина 1092мм и една с дължина 1064мм – причината е да не се изхвърля нищо от ценния материал.

Възможност за подово отопление

Благодарение на слоестата си конструкция паркетът Diana Forest провежда отлично топлината и е чудесен вариант за монтаж над подово отопление, както електрическо, така и водно. Това е и едно от предимствата му в сравнение с масивния паркет.

Възможност за шлайфане

За разлика от ламинирания паркет, естественият трислоен паркет може да се шлайфа. Това предимство ще ти даде възможност след време когато повърхността се захаби, да върнеш първоначалната красота на дървесината.

Процедурата включва отстраняване на лаковото покритие, след което повърхността се шлайфа с фина шкурка, почиства се добре с прахосмукачка и отново се лакира. Не е сложно, но за перфектни резултати препоръчваме да се обърнеш към професионалист.

Вече се убеди, че естественият трислоен паркет съчетава най-добрите характеристики на масивния и ламинирания паркет, за да ти осигури максимален стил и комфорт.

Заповядай на praktis.bg или в нашите хипермаркети, за да намериш твоя декор!

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: