Новогодишен списък за дома

Казват че, за да постигнеш нещо, първо трябва да го добавиш в списъка със задачи. След това мозъкът ти подсъзнателно ще работи за изпълнението му и дори да не си даваш много зор рано или късно списъкът ще бъде изпълнен.

И кога ако не по Нова година да започнеш един нов списък със задачи. Знаеш, като тези, в които планираш да спреш цигарите и да почнеш да спортуваш. Само че този ще е за дома. За всички онези задачи, които планираш да направиш от няколко години, но все няма време, пари, или просто моментът не е подходящ.

Новогодишен списък за дома

Хвърли едно око на нашия списък с 10 позиции и виж, дали ще се засечем с някои от задачите.

 

Да пребоядисаме стените

Боядисването е един от най-лесните и евтини начини за освежаване на дома. Добре е да го правим веднъж на 2-3 години, особено в по-натоварените помещения като коридори или всекидневни. Боята ще освежи и дезинфекцира стените, а ако изберем някой интересен нюанс, ще създадем и стилен декоративен акцент.

 

Да подменим настилката

Смяната на настилка си е мащабен проект, най-малкото защото трябва да се изнесе цялото обзавеждане. Времето за подмяна варира в зависимост от избраната настилка. Някои са супер бързи, като балатум или мокет, но други като гранитoгреса например изискват повече работа и технологично време. Ламинираният паркет се полага сравнително бързо и лесно, и е чудесен избор за всекидневна, спалня или детска стая.

 

Да сменим дограмата

Новата дограма идва с много бонуси като топлоизолация, шумоизолация и не на последно място стилна нова визия. Добрата дограма е едно от най-важните условия за комфорта вкъщи. С нея ще забравиш за проблемите с шума и ще намалиш значително топлинните загуби.

 

Да направим топлоизолация

След новата дограма логично идва и добрата външна топлоизолация. Инвестицията не е малка, но ще се изплати още при следващия отоплителен сезон. Не пести при избора на топлоизолационни плочи – колкото по-дебела е топлоизолацията, толкова по-ефективна ще бъде.

 

Да направим ремонт в банята

Банята е едно от помещенията, които най-бързо се амортизират. Ремонтът на банята изисква доста пари, труд и време. Доброто планиране в този случай е от решаващо значение, за да постигнеш максимално добри резултати, за възможно най-кратко време. Нашият съвет е да поръчаш всички необходими материали предварително, за да може, когато дойдат майсторите да се съсредоточат в работата, вместо тепърва да търсят това или онова.

 

Да реновираме кухнята

След банята, кухнята е най-често ремонтираното помещение. Тук най-важни са мебелите, особено ако ще се правят по поръчка. На второ място идват електроуреди, мивки и смесители. Както и при банята, добрата организация е от решаващо значение, за да стане реновацията по най-бързия и безболезнен начин.

 

Енергийно ефективни уреди

Енергийната ефективност е една от най-важните характеристики на модерните електроуреди. Старите хладилници, печки, перални, бойлери, конвектори, климатици и т.н. харчат повече електроенергия от новите, което увеличава сметките ти и замърсяването на околната среда. Подмяната им с енергийно ефективни ще помогне както на месечния ти бюджет, така и на природата.

 

Да подменим матраците

С времето матраците се деформират, износват и губят еластичността си. Качественият матрак е едно от най-важните условия за здравословен сън, а инвестицията в нов матрак е инвестиция в по-добър живот. Не я отлагай за утре.

 

Да сменим осветителните тела

Модерните осветителни тела имат много повече екстри от тези преди примерно 5 години. Освен стандартната опция за димиране, те предлагат и други възможности  като смяна на цветната температура включително RGB цветове, дистанционно управление, MP3 плеър, вградени тонколони, bluetooth, USB порт, сензори за движение и т.н., а вградените LED диоди имат супер дълъг живот.

Смарт дом

Фантастичните филми от миналия век скоро ще се превърнат в реалност. Алекса, Сири и Биксби, модерните виртуални асистенти, могат да управляват почти всички системи в нашия дом и е въпрос на време изкуственият интелект да стане неизменна част от живота ни.  Ако и ти нямаш търпение да заживееш във филмите от твоето детство, виж нашите умни предложения на страница Смарт хоум.

 

Списъкът ни е доста амбициозен и едва ли ще успеем да го изпълним за една година, но както вече казахме, първата стъпка към осъществяването на всяко нещо е да го заложим като намерение. Сега е моментът да създадеш своя списък, а ние ще ти осигурим всичко необходимо, за да го изпълниш. Заповядай на praktis.bg или в нашите хипермаркети.

 

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: