PRAKTIS: 15 години с най-добри прeдложения!

Успех е когато съградиш нов бизнес, да съумееш да се грижиш за него и да го развиваш, за да е в услуга на клиентите, гражданите и цялото общество. Вече 15 години PRAKTIS, търговска марка на фирма Мегадом, съумява да посреща всички предизвикателства и да заложи успеха в своите планове за устойчиво развитие.

 15 години устойчиво развитие в услуга на клиентите

Идеята да развие верига строителни хипермаркети тип „Направи си сам”, се ражда съвсем закономерно - управителят на компанията Любен Милчев повече от 25 години представя на българския пазар утвърдени световни и български производители и брандове. Началото на PRAKTIS е поставено през 1999 г. с основаното на компанията „Мегадом“ ООД. Усилена и упорита работа води до появата на първият магазин PRAKTIS, който се открива през 2002 г.  на територията на гр. София и покрива 2000 кв.м търговска площ. Ясно дефинираните цели, съчетани с всеотдаен стремеж за постоянно развитие, се проявяват в изграждането на търговска верига от седем магазина, които днес функционират на територията на страната. През 2012 г. PRAKTIS разширява своята експанзия и е пионер в онлайн търговията на стоки и услуги от типа „Направи си сам“. Мобилната ера води до внедряване на повече технологии и през 2017 г. се появява и приложение за смартфони, с възможност за нотификации за традиционните горещи оферти и топ цени, предоставяни от веригата строителни хипермаркети.

  Обслужване от нов порядък

Съвременните стандарти на обслужване предполагат персонализирано отношение към клиента, което ние постоянно усъвършенстваме. Съвременният потребител изисква всичко да става по-бързо, по-лесно и с минимални усилия. Тежестта пада в доставчика на услугата, което поставя нови предизвикателства в сектора и целия бранш. Натрупаният 15-годишен опит ни позволява да отговорим на очакванията на нашите клиенти, като им предоставяме цялостно обслужване, съчетаващо консултация, продукти на отлични цени и съпътстващи услуги към тях. В магазините от веригата строителни хипермаркети PRAKTIS всеки клиент може да /ползва различни услуги: интериорни проекти, тониране на бои, обкантване на пътеки ,изработка на ключове, доставка на стоки до дома, наем на машини и оборудване, сервизен център и др. 

 – Ценовата стратегия на успеха

Нашата цел е клиентите ни да получават оптимална цена и качество за своите пари. Това е стратегия на изграждане на стабилни и лоялни отношения с нашите клиенти. В PRAKTIS винаги предлагаме актуалните за сезона продукти на най-ниски цени при условията за гаранция за „най-ниска цена” на PRAKTIS. Корпоративните клиенти на PRAKTIS получават индивидуални отстъпки и персонални оферти. Компанията ни притежава гъвкава ценова политика, която ни прави желан партньор в корпоративния сектор. Веригата се утвърждава, все повече, като предпочитано място за пазаруване от домашните майстори, хоби ентусиастите и професионалистите.

 – „На линия“ по всяко време и на всяко място!

Оналайн магазинът на Praktis се развива постоянно, за да отговори на изискванията на съвременната онлайн търговия. Един онлайн магазин е като самотен остров, ако не използва всички налични канали за комуникация със своите клиенти. Страницата ни във Facebook е изключително популярна и е средство, чрез което директно предоставяме всички оферти, горещи цени и изкушаващи предложения на вниманието на нашите клиенти. Отскоро развиваме Instagram като канал за комуникация с клиентите ни, чрез който да достигнем до нашите клиенти. Вече сме и във Viber. В началото споменахме и нашето мобилно приложение, което може да бъде изтеглено от Apple Аpp Store и Google Play. Имаме амбициозни планове за развитие на тези съвременни средства за комуникация, за да достигнем до младата аудитория, която вече е там. Наша цел винаги е била да сме сред първите, които използват всички съвременни технологии. 

 - Социална отговорност

Съществена част от основополагащите цели на компанията са свързани със социална отговорност и създаване на красива градска среда, в която да израснат децата ни. През изминалите 15 години PAKTIS е активен участник в обществените и бизнес процеси както на национално, така и на регионално ниво. Последният проект на компанията е във Велико Търново, ще разшири присъствието ни в региона, като има за цел да осигури над 100 нови работни места. Като пример за нашата социална отговорност можем да посочим, че PRAKTIS безвъзмездно ще изгради част от  транспортната инфраструктура за гражданите и гостите на град Велико Търново. Развитието на нашия бизнес винаги е вървяло ръка за ръка със стремежът ни да бъдем не само лидери в нашата област, но и активно да допринасяме за благоденствието на местно общинско ниво.

Съществена част от нашата фирмена политика е да изграждаме не само търговски центрове, а модерни обществени сгради, с характеристики на екологичност и енергийна ефективност. Днешните инвестиции в съвременните технологии са израз на социалната ни отговорност към обществото и екологичното ни бъдеще. Нашата компания се отнася с висока степен на отговорност към околната среда и не спира да предприема реални мерки за опазване и пестене на естествените природни ресурси, красоти и дадености в България. 

 – Визия за бъдещето

Натрупаният опит, добрите взаимоотношения с нашите партньори и доставчици, стабилната връзка на лоялност и коректност с нашите клиенти, е мотивираща основа за нашите бъдещи планове. Равносметката за изминалите 15 години показва, че можем и знаем как да реализираме нашите планове. Желанието ни е да издигнем търговията в областта на хипермаркетите тип „Направи си сам“ на следващо ниво, при което съчетаваме модерни средства за комуникация с нашите клиенти и доставчици. Да развием нови партньорства и навлезем в нови области на дейност, използвайки баланс между традиция, опит и нови технологии. 

Независимо дали става дума за представяне на стоки и услуги в хипермаркетите или он лайн, от които потребителите могат да пазаруват, нашата роля на търговци е да представим най-лесния и достъпен начин  да търсят и намират необходимото ,за да посрещнат нуждите си.

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: