EKON

EKON

През 1996 те стартират първата частна инсталация за синтез на смоли, а през 1998 започват производството на алкидни и вододисперсни бои. Те са Екон 91 ООД - частно търговско дружество основано през 1991 година в Русе.

Компанията притежава и второ производство в град Бяла – за висококачествени матраци и възглавници от пенолатекс. Казват че заводите със сходен капацитет са само 15 в целия свят, а продуктите им се продават в Англия, Германия, Русия, Италия, САЩ, Франция, Испания, Полша, Гърция, Израел и Корея.

Лаково-бояджийските им продукти са предназначени както за масово, така и за индустриално потребление – в машиностроенето, строителството, дървообработването и др.

През 2006 откриват изцяло нов завод в град Русе, който разполага с изключително модерни производствени мощности.

Компанията предлага широка гама продукти с марките Fortuna, Pastelo и Kastelo: алкидни бои, водоразредими бои за вътрешно и външно боядисване, силиконови и полимерни мазилки, емайллакове на водна и алкидна основа, грундове за всички повърхности, лакове и безири за дърво, лепила, голямо разнообразие от алкидни смоли, разредители, ефектни покрития и специализирани продукти.

на страница
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: