Технически маркучи

Техническите маркучи са средство, което се използва за лесното пренасяне на вода и различни течности. Те намират своето приложение най-вече в селскостопанските дейности, но са също разпространение в промишлеността поради практичната си употреба.

В нашия онлайн магазин ви представяме подбрана селекция от технически маркучи изработени от различни материали, които намират приложения в много битови сфери. Разгледайте моделите технически маркучи, които са поместени в категорията Отопление, охлаждане и ВиК.

Какви видове технически маркучи ще намерите на Praktis.bg

Ние предлагаме задоволителен избор от маркучи, които могат да се използва за много битови и селскостопански цели. При нас ще намерите смукателни маркучи изработени от PVC материали, които се използват за транспортирането на вода от водния източник към помпа до място за поливане.

Другият модел смукателен маркуч, който предлагаме има оребрена повърхност и е подходящ за използване в хранително-вкусовата промишленост.

В категорията ви предлагаме четирислойни технически маркучи, които имат работно налягане от 20 бара и налягане на разрива 60 бара. Те са подходящи за използване при ниски температури и са устойчиви на UV лъчи.

Освен с четири слоя, ще намерите и еднослойни маркучи, които също са устойчиви на слънчева светлина и ниски температури. Те имат налагане от 1 бар и са подходящи за използване при поливане на малки градини.

При нас ще намерите и маркучи за пералня. Те са изработени от PVC материали и се делят на две групи: маркучи за мръзна вода и такива за чиста вода. Може да изберете сред няколко модела според спецификите на вашата пералня.

Поредният модел маркуч, който може да поръчате от нас е гофрираният маркуч, който се използва за отвеждане на конденз от климатичните системи. Този модел също е изработен от PVC материали.

Фактори при избора на подходящ маркуч

Покупката на технически маркуч, който да влезе в употреба за напояването на вашата градина или друга битова дейност трябва да бъде добре обмислена според вашите нужди. Приложението, за което ще използвате маркуча определя характеристиките, които да вземете предвид при избора му.

Когато разглеждате моделите технически маркучи в нашия онлайн магазин ви съветваме да се запознаете със следните фактори:

  • Материал

В зависимост от приложението си техническите маркучи са изработени от гумени или PVC материали.

  • Диаметър

От диаметърът зависи количеството и скоростта на течностите, които трябва да бъдат транспортирани.

  • Работно налягане

Според налягане се определя в каква сфера може да бъде използван един маркуч. Тези с високо налягане са подходящи за използване при хидравлични системи, а такива с ниско налягане се използват за транспортиране на газове и течности.

  • Температура

От материали зависи температурния диапазон на маркуча. Повечето материали са устойчиви както на ниски, така и на високи температури.

Често задавани въпроси за технически и специализирани маркучи

Как да поддържаме техническите маркучи?
Какво е налягането на техническите маркучи?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: