Шкафове за обувки

Има нещо общо между българския и японския дом – оставяме обувките пред вратата. Освен ако не искате това да е така, а предпочитате да са в дома ви е нужен шкаф за обувки.

Той не само ви позволява да обособите мястото за събуване, но и ви дава възможност за сортиране и организиране на различните чифтове. Тук ще намерите приятно разнообразие от различни по размер и функциониране шкафове за обувки, които идеално да паснат на вашите нужди и интериорен дизайн.

Основните видове шкафове за обувки на Praktis.bg

Ако за първи път купувате шкаф за обувки, най-важното нещо, което трябва да знаете за тях, е че те са доста компактни и са способни да поберат доста голямо количество обувки. С тяхна помощ можете да превърнете неразборията в антрето си и да го въдворите в ред и чистота.

Едни от най-стилните и интересни като дизайн шкафове за обувки са тези с падащ механизъм при които врата се отваря вертикално и обувките стоят във вертикално положение. Те са с доста по-тясна стъпка на пода, което ги прави идеален, компактен вариант за домове с по-тесни коридори или малки антрета.

Шкафовете с хоризонтално отваряне на вратите са класическият избор за складиране на обувки, като добавят голяма функционалност без да заемат голяма част от дома ви. Техните рафтове са умишлено разположени, за да поберат голямо количество обувки, като наклона им гарантира сигурното съхраняване.

Имаме и текстилни шкафове обувки, които идеално могат да паснат в килера или на закачалка в коридора – тяхната подвижна природа ги прави изключително адаптивен и достъпен вариант. Има и открити поставки за обувки, които могат да се ползват както за дома, така и с комерсиални цели.

Как да направите най-добрия избор за вашия дом

Избора на шкаф за обувки подходящ за вашия дом е най-вече диктуван от количеството обувки и наличното пространство. Ако не желаете вашите вещи да стоят по земята, а предпочитате по-прилежната подредба на дома, тогава обезателно имате нужда от подобна придобивка.

В случаи, че нямате особено много място, но все пак се нуждаете от подредба, можете изберете по-тесен вариант, като тези с падащите механизми. Въпреки своята тясна стъпка, те са доста стабилен вариант и могат изключително бързо и лесно да въведат ред във вашия дом.

Има ли нужда от обезопасяване вашия висок шкаф за обувки

Това, което можем да ви дадем като съвет, от личен опит, е да подсигурите вашите шкафове за обувки към стената с полуперманенти или перманентни начини. Особено важно е, при шкафовете с падащи механизми, да намерите начин да прикрепете гърба към стената, по този начин си гарантирате много повече стабилност.

При по-големи и тежки обувки, е възможна промяна в центъра на тежестта, и при отваряне на по-горен рафт, шкафа да се наклони – използвайте планки и дюбели, за да осигурите стабилност.

Защо да купите вашият нов шкаф за обувки от Praktis.bg

Понеже тук ще намерите нужното разнообразие да направите избор изцяло подходящ за вашият частен случа. Освен това ще намерите по-ниска цена, по-високото качество и много по-доброто обслужване - с вече по-богата селекция няма как да не намерите това, което е за вас.

Често задавани въпроси за шкафове за обувки

Какви са различните отделени в шкафовете за обувки?
Мога ли да съхранявам високи токчета в шкаф за обувки, без да ги деформирам?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: