Ръчни свредели

От началото на земеделската революция, още в навечерието на първите човешки цивилизации, хората са намирали начини да подпомогнат своето садене.

Най-елементарните способи са били направени от кремък или вулканични камъни, други от дърво или кости на животни, но модерността ни предоставя с нови материали и дизайни.

С нашите ръчни свредели значително ще улесните своята градинска или земеделска дейност, като си позволявате значително по-ефикасна и безпроблемно засаждане на цветя и други растителни култури.

Най-важното при градинарството, особено ако е професионално, е внимателното, но ефикасно засаждане на нови растения, като идеята е по-ефикасното извършване на дейността.

Разбира се, за много от нас е достатъчно да използваме ръце, но при наличието на толкова удобни ръчни инструменти и градинарска техника, не е нужно човек да се мъчи излишно. Градинарството е достатъчно трудоемка и изморителна дейност, защо да не си спестим това, което можем?

Ръчни свредели – най-добрият приятел на градинаря

За един градинар инструментите му са разликата между добре свършена работа и мъчителна тегоба, за това от Praktis.bg ви предоставяме една добра селекция от ръчни свредели, които подпомагат вашата дейност – с тях се правят прецизни дупки с малко усилия.

Вместо да използвате лопата, която ще направи по-голям отвор отколкото е нужно, можете да се възползвате от компактната форма на един от тези свредели, като ръчните такива са страхотен избор за домашна градина.

Не е нужно да използвате много сила или да имате солидна упора, за да получите дупка с достатъчна дълбочина за засаждането на грудки или добре развити коренни системи на цветя и малки овошки.

Ефикасността в градината има значение

Когато имате много работа за вършене, а сезонът ви притиска, е важно да сте ефикасни и да максимизирате вашата реколта. Всеки градинар би взел повече растителен материал отколкото е нужно, за това е важно да се възползвате от наличното на максимум.

Когато започне растителният период на вашите растения, става ясно, кое е било засято правилно, и кое е имало нарушение на коренната система. Ръчните свредла, които ви предлагаме подготвят почвата покрай дупката, като натискът разпределя равномерно различните слоеве.

Така когато поставите вашето растение и последователно го заровите, дупката запазва своята униформност, което подкрепя правилното разперване на коренната система.

Като разбира се, тук важен фактор при оцеляването на растенията е това колко кислород получават от корените си, тъй като те също имат нужда от въздух, за да обменят вещества правилно.

Ако целите една здрава градина, която да ви дава много щастие и удоволствие, то един от тези свредели със сигурност ще ви помогне да го постигнете. При нас можете да намерите от най-ниско технологичните, като познатото колче от село, до по-нови модели с конусовидни лопатки за загребване и изваждане на почвата.

Подсигурете здравата си градина

Всяко начало бележи характера на развитието на една система, това важи и при засаждането на всяко растение – без значение дали е ново или пресаждате съществуващо.

Възползвайте се от нашата страхотна селекция от ръчни свредла и създайте наистина красива и издръжлива градина без особено много усилия.

Не е нужно да се мъчите, не живеете в Месопотамия преди 10 хиляди години, възползвайте се от технологиите на 21-ви век и изберете едно от нашите свредла още днес!

Често задавани въпроси за ръчни свредели

Какво представляват ръчните свредели?
За какво може да се използват ръчните свредели?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: