Водоструйки

Не е ли хубаво, когато имате много неща за миене, да знаете, че съществува уред като водоструйката, който лесно и ефикасно премахва мръсотията от големи и релефни повърхности? Без да има нужда от търкане, силни препарати или друг виж способи за премахване, водата под налягане е един най-добрите начини за почистване на голямо разнообразие от повърхности.

Какви са ползите от употребата на водоструйки

Не е случайно, че в металургичната индустрия се използва вода под налягане за рязане на прецизни части от дебела стомана – водата има невероятна сила и при високо налягане променя свойствата си. От мека и променлива тя се превръща в инструмент с лазерна точност, който може да пререже дори най-дебелите парчета. На този принцип работят и повечето водоструйки, като количеството на компресията на водата зависи от техническите показатели на вашата придобивка. Ако имате нужда от машина, която може да изстрелва вода на големи височини, то ще ви е нужен модел с по-високи технически показатели – ако пък ви трябва машина за домашна употреба, то електрическите биха ви свършили прекрасна работа.

Електрически

Електрическите водоструйки използват подаден от общата електропреносна мрежа ток, за да компресират водата и да я поставят под налягане. Това изисква достъп до самата мрежа чрез кабел или удължител, което за домашни условия е напълно достатъчно – става за миене на прозорци, коли, килими, пътеки и всякакъв вид повърхности. Електрическите модели - водоструйки са най-достъпни като цена, и идват в най-различни размери и технически показатели, за това ви позволяват да избирате от множество приставки и дължини на маркучи. Ако целите ви са професионални или имате редовната нужда от по-мобилни опции за двора или градината, то има електрически машини, които ви позволяват по-голяма мобилност – всичко е въпрос на лична преценка.

Акумулаторни водоструйки

Това е сравнително нововъведение в света на водоструйните машини, като те пак работят на същият принцип като електрическите или бензиновите, като предимството тук, е че не нужно да влачите кабел. Добавената подвижност от такъв вид машина също така предоставя достатъчно мобилност за миене на къщи или фасади на голяма височина. Единият недостатък тук, е че се разчита на ограничено количество енергия от батериите, въпреки, че скорошните развития в тази насока значително са увеличили ефикасността на батериите. За това ако търсите лек, лесен за ползване и поддръжка подход за миене, този вид водоструйка е за вас.

Бензинови модели

От Praktis.bg разбираме, че има и тези от вас, които имат нужда от всичката енергия и сила, за да се справят с голям проект. Този вид водоструйки са подходящи за професионална употреба, тъй като предоставят най-голямото количество напрежение, с по-дълготраен стълб на водата и то за по дълго време. Те най-често идват със собствена шейна, която позволява лесното транспортиране на генератора – разполагат с отделен вход за вода, както и филтрационна система за пречистване. Водата преминаваща през помпата, излиза от маркуча със значително по-голяма скорост отколкото при другите видове машини за вода – за това са изключително подходящи за миене на големи пространства и труднодостъпни места.

Защо да се доверите на стоките в Praktis.bg

Тук в онлайн магазина на Praktis.bg може да намерите всичко за вашите водоструйки и парочистачки, на добра цена и страхотно качество – с нас пестите време, нерви и пари. Всяка машина тук идва с препоръчителна употреба, препоръчваме да се запознаете с нейните упътвания преди да преминете към експлоатация.

Често задавани въпроси за водоструйки

Каква е основната разлика между електрическата и бензиновата водоструйка?
Как да изберем правилната водоструйка за дома?
Има ли значение коя водоструйка купя?
Може ли водоструйката да работи с топла вода?
Как се поддържа една водоструйка?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: