Градински водни помпи

Още Архимед забелязва свойствата на водното изместване, като това има последствия за развиването дейността на водноизтласкващите помпи с центробежна сила или бутала. Това е безспорно един от най-удобните начини за преместване на течности от едно място на друго, като често за средностатистическия човек това означава вадене на вода от кладенец.

Разбира се различните дълбочини изискват различни видове помпи, като колко по-дълбоко се намира водата спрямо помпата, толкова по-мощна трябва да е тя.

И след този кратък урок по физика е време да ви пренесем в един свят на удобство и комфорт, където ще откриете всичката необходима градинска техника и оборудване, която някога би ви потрябвала.

Тук в Praktis.bg ви предоставяме най-различни избори и решения при преместване на вода, като имате избор между електрически или бензинови градински помпи, както и мощни четиритактови агрегати със собствена шейна за транспортиране.

Силата на добрите градински водни помпи

За нас българите самостоятелността е важна част от нашата себестойност и култура, за това все повече и повече хора започват да разчитат на сондажи или кладенци за снабдяване с вода. Има нещо в това да си направиш нещата сам и ние много добре разбираме тази нужда, за това и предоставяме най-различни опции.

Когато става дума за изтегляне на вода от големи дълбочини е най-добре да се разчита на силна, бензинова помпа, която може да понесе създаденото напрежение, без да изгори. Разбира се сухото запалване на дори мощната градинска помпа не се препоръчва, тъй като така моторът ще прегрее и помпата може да изгори.

За това е добре предварително да сипете вода в самата помпа, за да може не само да започне да тегли по-бързо, но и за да я предпазите от изгаряне. Ако не можете да наблюдавате дейността на помпата непрестанно, то е добре да вземете такава с автоматичен сензор, който ще разпознае опасността от изгаряне и ще спре дейността превантивно.

Силни агрегати за отводняване на мазета

За съжаление все по-често хората се нуждаят от отводняване на ниски помещения и мазета поради наводняване от порои или преливане на река в следствие на такъв. Разбира се може и да се наложи отводняването на изкоп при полагането на основи на строеж или планиране на градина, например – в такива случаи най-добрият съюзник е силна, бензинова помпа или агрегат.

Те са значително по-мощни от нормалните градински помпи и изискват горивна смес от бензин и масло – най-често са четиритактови двигатели (2 цилиндъра) и не изискват предварително наливане на вода. За да се завърши цикълът на водовъртене, е нужна да изпълните маркуча с вода и да се обезвъздуши изцяло системата, така ще се задвижи водата и ще започне да извлича от конкретното място.

За да поддържате добър поток е нужно да вземете подходящия цол отводнителни тръби, както и да намерите достатъчно твърда смукателна тръба, която да може да издържи на напрежението. Целта тук е да не се сплеска тръбата при създадения вакуум а да остане отворена, за да може да се осъществи самото водообръщане.

Ние в Praktis.bg разбираме, че различните хора имат различни потребности, за това разполагаме с наистина голям каталог от градински помпи. Всички са подходящи за изтеглянето на вода, но имат различни технични изисквания – не можете да сравнявате тези на бензинова помпа с тези на акумулаторна.

Съобразете вашия избор с потребността си, дори и да изберете нещо по-мощно от това, което всъщност ви трябва, е по-добре от по-слаба помпа. Давайте възможност на агрегатите и помпите да почиват, тъй като нагряването на частите води до температурни разширения, които развалят синхронът между различните компоненти.

Често задавани въпроси за градински водни помпи

Каква е разликата между помпа за мръсна и чиста вода?
Електрическа или бензинова помпа е по-добре?
Може ли да се добави филтрационна система към помпа?
Работят ли с таймер различните градински водни помпи?
Може ли да се снабди къща с вода от градинска помпа?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: